NEA

Audi RS4 & RS5 με μπόλικο κάρμπον και λιγότερα κιλά

Σε ειδικές εκδόσεις, όπως είναι οι top των Α4 και Α5, παίζει ρόλο ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις…

Ο ένας τρόπος είναι η αύξηση της ισχύος, ένας άλλος είναι η βελτίωση της αεροδυναμικής, ενώ σημαντική είναι και η μείωση του βάρους. Στην τελευταία περίπτωση η Audi παρουσίασε τις εκδόσεις “Carbon Edition” των RS4 & RS5 κάνοντας εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων (στο αμάξωμα, τα αεροδυναμικά σπόιλερ, στις ελαφρύτερες κατά 8 κιλά ζάντες, στην κάρμπον οροφή κ.α.) με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν έως 80 κιλά στο RS4 (το RS5 Carbon Edition είναι ελαφρύτερο 60 κιλά).

Η ισχύς του bi-turbo των 2,9 λίτρων παραμένει στα 450 άλογα με το 0-100 να έρχεται σε 3,9 δευτερόλεπτα για το RS5 και σε 4,1 για το RS4. Όχι όμως και η τιμή πώλησης αφού το ανθρακόνημα είναι ένα υλικό που περνά από πολλές φάσεις κατεργασίας και γενικότερα κοστίζει. Έτσι, όποιος γλυκοκοιτάζει κάποια από τις carbon edition καλό είναι να υπολογίζει επιπλέον 15.000 ευρώ πάνω από την τιμή των «βασικών» εκδόσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!