ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BHP Billiton: Τι λέει η μεγαλύτερη εταιρία ορυχείων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

H BHP εκτιμά πως μέχρι το 2035 θα κυκλοφορούν περίπου 140 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα και πως θα υπάρχει τεράστια ζήτηση σε χαλκό…

Οτιδήποτε κατασκευάζεται αποτελείται από πρώτες ύλες και ένα από τα βασικά συστατικά σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι το λίθιο (των μπαταριών) αλλά είναι και ο χαλκός (π.χ. στους ηλεκτροκινητήρες). Μάλιστα ο εμπορικός διευθυντής της BHP, ο Arnoud Balhuizen λέει πως ένα EV χρειάζεται περίπου τέσσερις φορές περισσότερο χαλκό από ένα συμβατικό αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα.

Νέα ορυχεία χαλκού έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές του πλανήτη (στην Χιλή, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ κ.α. ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για το μέταλλο του μέλλοντος, είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην Independent. Επίσης, θεωρεί πως στο μέλλον θα αυξηθεί και η ζήτηση για το αλουμίνιο με την Κίνα να ετοιμάζει ένα νέο “Silk Road”.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως το 2017 θα είναι το εφαλτήριο για τα EV αλλά η διείσδυση τους θα αργήσει. Επίσης πιστεύει πως στα επόμενα 10-15 χρόνια θα εμφανιστούν πιο αποδοτικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης (προφανώς με υβριδική τεχνολογία) που θα μειώσουν την ζήτηση για πετρέλαιο αφήνοντας να εννοηθεί πως σε συνδυασμό με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η συμβατική κίνηση θα κρατήσει για δεκαετίες ακόμη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!