NEA

Kαι με υβριδική έκδοση το ανανεωμένο Range Rover Sport

Η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε την facelift εκδοχή του Range Rover Sport το οποίο πέρα από την hybrid έκδοση θα έχει στο εξής και μία ισχυρότερη SVR που φτάνει τας 575 άλογα!

Προσπερνώντας στα γρήγορα τις αλλαγές που υπάρχουν στο πρότυπο ενός τυπικού facelift (επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, νέα γρίλια, προβολείς Matrix Pixel LED, νέο σύστημα πολυμέσων Touch Pro Duo στο εσωτερικό κ.α.), το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη νέα έκδοση που προστίθεται στην γκάμα του Range Rover Sport.

Πρόκειται για την plug-in υβριδική P400e που συνδυάζει έναν turbo 2λιτρο βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες 13,1 kWh με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 404 ίππους και την ροπή τα 640 Nm. Το Range Rover Sport P400e έχει τα 0-96 χλμ./ώρα (το 0/60 μίλια/ώρα) σε 6,3 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 220 χλμ./ώρα. Όσο για τη μπαταρία αυτή προσφέρει αυτονομία για περίπου 50 χλμ. και φορτίζει σε 2 ώρες και 45 λεπτά (με ταχυφόρτιση).

Ανανέωση υπάρχει και για το SVR όπου ο 5λιτρος V8 κινητήρας του (με μηχανικό υπερσυμπιεστή) αποκτά περισσότερη δύναμη και φτάνει τα 575 άλογα με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα. Εντυπωσιακή τιμή για ένα μεγάλο SUV που στην Βρετανία κοστίζει 99.680 στερλίνες, το P400e από 70.800 και το βασικό Sport (με τους απαραλάχτους V6 κινητήρες) από 61.315.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!