NEASMS

To Koenigsegg Agera RS κατέρριψε το ρεκόρ της Bugatti Chiron [vid]

H μικρή σουηδική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο για να πιστοποιήσει πως το Agera RS έκανε το «0-400-0» σχεδόν 5,5 δευτερόλεπτα νωρίτερα απ’ ότι η Bugatti!

Αν και το Agera RS είναι ένα αυτοκίνητο στημένο και ραμμένο για τις πίστες (σε σχέση με την απλή Bugatti Chiron που έχει ένα πιο GT στήσιμο) το ρεκόρ που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Vandel στην Δανία την 1η Οκτωβρίου δεν παύει να είναι εντυπωσιακό! Η Koenigsegg Agera RS που χρησιμοποιήθηκε ήταν εφοδιασμένη με το αναβαθμισμένο πακέτο της Οne:1, με τον κινητήρα V8 των 5 λίτρων να αποδίδει 1.360 άλογα.

Με βάση τα επίσημα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν η διαδικασία του 0-400-0 κράτησε συνολικά 36,44 δευτερόλεπτα και η απόσταση που καλύφθηκε ήταν τα 2.441 μέτρα. Συγκριτικά η Bugatti Chiron είχε χρειαστεί 41,96 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία καλύπτοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση, στα 3.112 μέτρα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Koenigsegg, το Agera RS -στα χέρια του εργοστασιακού οδηγού Niklas Lilja- κατάφερε να επιταχύνει για το 0-400 χλμ./ώρα σε μόλις 26,88 δευτερόλεπτα καλύπτοντας απόσταση 1.958 μέτρων, ενώ χρειάστηκε άλλα 9,56 δευτερόλεπτα να ακινητοποιηθεί εντελώς και καλύπτοντας ακόμη 483 μέτρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!