NEA

Αυτό ήταν το τελευταίο ιαπωνικό μοντέλο με 12-κύλινδρο κινητήρα

To Toyota Century απευθύνεται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, όπως και το μικρότερο Crown και θα είναι εκεί διαθέσιμο από τα μέσα του 2018.

Ως μοντέλο το Century υπάρχει  στη γκάμα της Toyota από το 1969 και μέσα σε αυτά τα 48 ολόκληρα χρόνια έχουν παρουσιαστεί μόλις 3 γενιές του, με την τελευταία να κάνει την επίσημη εμφάνισή της στην έκθεση του Τόκιο που ξεκινά τέλη του μήνα.

Το νέο Century διατηρεί και στην καινούργια του γενιά την μπαρόκ εμφάνιση που χαρακτήριζε και τις προηγούμενες, αλλά δεν είναι θα είναι πλέον το μοναδικό ιαπωνικό μοντέλο με 12κύλινδρο κινητήρα. Κι αυτό γιατί κάτω από το μακρύ καπό και πίσω από την πομπώδη μάσκα θα υπάρχει ένα υβριδικό σύνολο γύρω από έναν V8. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αυτό του Lexus LS600h που για την περίσταση αποδίδει 400 ίππους και 520 Nm.

Από κει και πέρα το μήκος έχει αυξηθεί και άλλο στα 5,36 μέτρα, ενώ μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο για χάρη της άνεσης των επιβατών, ενώ την είσοδο και την έξοδό διευκολύνουν τόσο οι μεγάλες πόρτες όσο και το χαμηλωμένο δάπεδο.

Οι επενδύσεις είναι από 100% μαλλί, τα διακοσμητικά είναι από ακριβό ξύλο, ενώ τα ξεχωριστά πίσω καθίσματα ρυθμίζονται ηλεκτρικά και παρέχουν και λειτουργία μασάζ. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο είναι και το υποπόδιο, καθώς και οι ηλεκτρικές κουρτίνες του πίσω παρμπρίζ, ενώ τα πάντα ρυθμίζονται από τα χειριστήρια στην κονσόλα που εκτείνεται μέχρι πίσω. Ο εξοπλισμός, πέρα από συστήματα υποβοήθησης και διασύνδεσης, περιλαμβάνει και αναδιπλούμενα τραπεζάκια πίσω σε συνδυασμό με λάμπες ανάγνωσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!