NEA

Με νέες τεχνολογίες το επόμενο Renault Clio

Χάρη στην κομψή σχεδίαση του αμαξώματος και το καλοστημένο σασί του, το γαλλικό supermini που κυκλοφορεί από το 2012 θα αντικατασταθεί κάπου μέσα στο 2019.

Μέχρι τότε θα έχει ωριμάσει ακόμη περισσότερο η ηλεκτροϋβριδική τεχνολογία με το νέο Clio να έχει μία ανάλογη έκδοση στην γκάμα του, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, ο Jean-Christophe Kugler, σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar. Προς το παρόν δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για κάποια heavy hybrid έκδοση, αλλά το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για κάποια με start/stop στα 48V, όπως στο Scenic (για λόγους μείωσης ρύπων και κατανάλωσης).

Επιπρόσθετα το νέο Clio θα έχει και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 (σ.σ. ενημερωτικά να πούμε πως σήμερα μόνο το Audi A8 έχει επιπέδου 3), δηλ. θα υπάρχει αυτόνομος έλεγχος στα φρένα, στο γκάζι και στην διεύθυνση του αυτοκινήτου με την προϋπόθεση ο οδηγός να ακουμπά το τιμόνι για λόγους ασφαλείας.

Η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να διατηρηθεί ως έχει και να αναβαθμιστεί, ενώ σημαντική είναι η είδηση (ειδικά για τους νεκροθάφτες των diesel!) πως στην γκάμα θα διατηρηθεί ο 1.5 dCi και πιθανότατα θα έχει ένα αποτελεσματικότερο καταλυτικό σύστημα με ουρία. Στις αρχές της δεκαετίας είναι πιθανό να υπάρξει και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με σύστημα πρόωσης που θα προέρχεται από το δοκιμασμένο Zoe.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!