NEA

Dieselgate: H Porsche διεκδικεί αποζημίωση από την… Audi!

H Porsche ζητά από την Audi 200 εκατομμύρια ευρώ ως “αποζημίωση” για το σκάνδαλο dieselgate, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Bild…

H υπόθεση αφορά τον 3λιτρο TDI που χρησιμοποιούσε η Cayenne Diesel. Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν περί τα 88.500 τέτοια αυτοκίνητα και εκεί έχει επέλθει συμφωνία ώστε κάθε πελάτης να πάρει μεταξύ 7.039 και 16.114 δολαρίων. Πολύ μεγαλύτερα είναι τα νούμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου η εταιρία έχει να εκτελέσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακλήσεων και επαναπρογραμματισμού του software των κινητήρων.

Έτσι, η Porsche ζητά 200 εκ. ευρώ για να καλύψει τα κόστη που απαιτούνται για τις δικαστικές υποθέσεις, την επισκευή των αυτοκινήτων που εμπίπτουν στο σκάνδαλο καθώς και την παροχή υποστήριξης στους πελάτες της. Εκπρόσωπός της μάρκας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως το θέμα αφορά εσωτερικές υποθέσεις στο γκρουπ VW και δεν είναι υπόθεση για δημόσια συζήτηση. Από την πλευρά της η Audi έχει αποφύγει μέχρι στιγμής κάθε είδους σχόλιο για το θέμα, και στρέφει τις ερωτήσεις προς την Porsche.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!