ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί πρέπει να φοράμε ζώνη ασφαλείας ακόμη και στο λεωφορείο; [vid]

Το βίντεο που έρχεται από την Κίνα μας δείχνει από τρεις διαφορετικές γωνίες τις σοκαριστικές στιγμές που ζουν ο οδηγός και οι επιβάτες ενός τουριστικού λεωφορείου που ανατρέπεται.

Όπως βλέπουμε από την πρώτη κάμερα πάνω από τον οδηγό, ένα αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα χάνει τον έλεγχο και πέφτει με δύναμη πάνω στο λεωφορείο, ο οδηγός του οποίου προσπαθεί να το αποφύγει. Όμως οι κινήσεις που κάνει αποσταθεροποιούν το μεγάλο όχημα το οποίο στην συνέχεια γέρνει στα δεξιά και σέρνεται για αρκετά μέτρα με το πλάι.

Αυτό που έχει σημασία πάντως να προσέξουμε είναι ότι οι ζώνες κράτησαν πολλούς από τους επιβάτες -και τον οδηγό- στην θέση τους με αποτέλεσμα να υπάρξει μόνο ένας τραυματίας από αυτό το απίστευτο περιστατικό. Ηθικό δίδαγμα (που μάλλον θα πέσει στο κενό στην χώρα μας): φοράτε παντού τις ζώνες ασφαλείας, ακόμα και στα λεωφορεία (όσα από αυτά έχουν). Και πολύ περισσότεροι όσοι επαγγελματίες οδηγοί βλέπουν αυτές τις εικόνες, καλό θα είναι να σκεφτούν ξανά το θέμα της ζώνης και το πως μπορεί να τους γλιτώσει τη ζωή από ένα ατύχημα που μπορεί να προκύψει από το “πουθενά”.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!