NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Honda; [vid]

Πρόκειται για ένα φορτηγάκι που αντιπροσωπεύει την επέκταση της Honda από τις μοτοσικλέτες και στα αυτοκίνητα με μία εμπνευσμένη κατασκευή του Soichiro Honda.

Το T-360 μπήκε στην παραγωγή το 1963 και είχε ως ρόλο να μεταφέρει αντικείμενα σε μία περίοδο που η Ιαπωνία προσπαθούσε να επανέλθει από τις καταστροφές του παγκοσμίου πολέμου. Το μικρό αυτό όχημα που βλέπετε είχε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα στα 356 κ.εκ. (με διπλό επικεφαλής εκκεντροφόρο), όριο στροφών στις 9.000 σ.α.λ. και ισχύ 30 αλογάκια) κάτω από το κάθισμα του οδηγού ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για την καμπίνα και την καρότσα.

Εκείνη την περίοδο η Subaru είχε παρουσιάσει έναν αντίστοιχο δίχρονο δικύλινδρο κινητήρα, ωστόσο με την μισή ιπποδύναμη. Το μυστικό της Honda ήταν πως το μοτέρ αυτό είχε σχεδιαστεί και για το σπορ S360 που θα λανσαριζόταν παράλληλα. Ωστόσο, το λανσάρισμά του μεταφέρθηκε για μερικούς μήνες αργότερα -την ίδια χρονιά- ως S500 με έναν μεγαλύτερο κινητήρα στα 500 κ.εκ. (με πίσω κίνηση και μετάδοση με καδένα!).

Σας αρέσουν τα ιστορικά θέματα; Κάντε κλικ εδώ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!