NEASMS

Τελειώνει το VW Scirocco, αμφίβολος ο αντικαταστάτης του

Η VW έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες στην Γερμανία για το Scirocco, σύμφωνα με εκεί δημοσιεύματα…

Και όπως φαίνεται πολύ σύντομα το Scirocco θα μας αποχαιρετίσει κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στα σπορ κουπέ της μάρκας. Τουλάχιστον με τον παραδοσιακό τρόπο μιας και τελευταίας γενιάς Scirocco βασιζόταν στο πλαίσιο του “Golf 5” και σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον γερμανικό Τύπο δεν προβλέπεται άμεσα αντικαταστάτης. Και αυτό διότι αυτή την στιγμή η VW έχει επικεντρώσει στα SUV και στην ηλεκτροκίνηση και στο λανσάρισμα του I.D. (ένα hatchback με μπαταρίες στο μέγεθος του Golf) το 2020.

Ωστόσο, ταυτόχρονα υπάρχουν αναφορές πως ένα νέο καθαρά ηλεκτροκίνητο Scirocco θα μπορούσε να βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα MEB με αυτονομία που θα κυμαίνεται από 320 έως 600 χιλιόμετρα. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχουν διαφορετικοί ηλεκτροκινητήρες από 170 έως 300 ίππους (μήπως θα πρέπει αν αρχίσουμε να μιλάμε με kW;) με την top έκδοση να είναι τετρακίνητη (με δύο σέρβο). Σχεδιαστικά το νέο Scirocco θα εναρμονίζεται με το I.D. και με κουπέ δίθυρο σχήμα, όπως είπε ο υπεύθυνος R&D της γερμανικής εταιρίας Frank Welsh σε δηλώσεις του που είχε κάνει το καλοκαίρι στο βρετανικό Auto Express.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!