NEASMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη για την Aston Martin DB 11 Volante [vid]

Ίσως ένα από τα ομορφότερα cabrio που παρουσιάστηκαν ποτέ, η νέα, open-top DB 11 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Aston Martin.

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η οικογένεια των DB 11 υποδέχεται την έκδοση Volante. Βασισμένη στο νέο, αλουμινένιο πλαίσιο της εταιρίας, είναι ελαφρύτερη και σαφώς πιο άκαμπτη από την προκάτοχό της, DB 9 Volante. Αντίστοιχα είναι και γρηγορότερη, χάρη στον ισχυρό V8 της AMG που κρύβει στα σπλάχνα της. Το τετράλιτρο μηχανικό σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται, αποδίδει 510 ίππους και 695 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Οι επιδόσεις της παραμένουν προς στιγμήν κρυφές, πιθανά όμως θα είναι ελαφρά κατώτερες από αυτές της αντίστοιχης, κλειστής έκδοσης, που απαιτεί 4,0 δλ. για το 0-100 και εξασφαλίζει 301 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Αναφορικά με την υφασμάτινη οροφή, είναι πλήρως ηλεκτρική και αποτελείται από 8 στρώματα υλικών, ώστε να εξασφαλίζει απόλυτη στεγανότητα και πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Μπορεί να λειτουργεί ακόμα και εν κινήσει, με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα, ενώ απαιτεί 14 δλ. για να κλείσει και 16 δλ. για να ανοίξει. Αναφορικά με το μηχανισμό της, έχει δοκιμαστεί στα πλέον ακραία περιβάλλοντα και για περισσότερους από 100.000 κύκλους ανοίγματος-κλεισίματος, με επιτυχία.

Οι πωλήσεις της νέας Aston Martin DB 11 Volante αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της νέας χρονιάς. Όσο για το κόστος κτήσης, έχει οριστεί στις 159.900 στερλίνες για την Αγγλία και 199.000 ευρώ για τη Γερμανία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button