SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επένδυση 1,4 δισ. από τη VW σε ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά

Ο γερμανικός όμιλος αποφάσισε να δώσει βάρος και σε άλλες πτυχές της ηλεκτροκίνησης, πέρα από τα επιβατικά οχήματα.

Ακολουθώντας τα χνάρια των Daimler και Tesla, ο όμιλος Volkswagen είναι διατεθειμένος να επενδύσει το ποσό των 1,4 δις ευρώ, μέσα στα επόμενα χρόνια, για την ανάπτυξη ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων, καθώς επίσης αυτόνομων συστημάτων και λογισμικού cloud που θα απευθύνεται στα προαναφερθέντα. Η επένδυση αυτή θα γίνει μέσω της VW Truck & Bus και θα αφορά τη VW αλλά και τις θυγατρικές του ομίλου, Navistar, MAN και Scania.

Ενδεικτικά, το πρώτο ηλεκτρικό (μεσαίο) φορτηγό των VW-Navistar είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2019. Ένα χρόνο πριν, το 2018, οι MAN και Scania θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα τους ηλεκτρικά λεωφορεία. Όσο για το e-Delivery, το ηλεκτρικό μεγάλο της φορτηγό, θα ξεκινήσει να παράγεται στη Βραζιλία, το 2020.

Ο επί κεφαλής του ομίλου Volkswagen Truck & Bus, Andreas Renschler, δήλωσε σχετικά, “Πιστεύουμε σε ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών κινητήρων και καυσίμων, ανάλογα με την τοπική διαθεσιμότητα, την κοινωνική και τοπική ζήτηση και τις απαιτήσεις των πελατών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να υιοθετούν μια τεχνολογικά ουδέτερη προσέγγιση”. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ηλεκτρικά φορτηγά για τις τοπικές παραδόσεις πιθανότατα θα υπερβούν σε μερίδιο αγοράς το 5%, μέχρι το 2025.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!