NEA

Από 13.400€ το νέο VW Polo

Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης της 6ης γενιάς Polo που διατίθεται ήδη στην εγχώρια αγορά…

Με τρεις βενζινοκινητήρες και έναν ντίζελ ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά το νέο Polo. Όπως θα δείτε στον παρακάτω πίνακα η βασική ατμοσφαιρική έκδοση 1.0 με τους 75 ίππους ξεκινά από τις 13.400€, ενώ οι τιμές για τις turbo ισχυρότερες εκδοχές του 1.0 TSI διαμορφώνονται από 14.050€ για την έκδοση με τα 95 άλογα και από 16.300€ για την έκδοση με τα 115 άλογα. Αργότερα αναμένονται οι εκδόσεις 1.5 TSI με 150 άλογα και 2.0 TSI με 200 άλογα.

Από πλευράς ντίζελ υπάρχει ο αναβαθμισμένος 1.6 TDI με 95 ίππους (από 16.600€). Αργότερα αναμένεται και έκδοση 1.0 TGI που αποδίδει 90 ίππους και καταναλώνει εναλλακτικά CNG (φυσικό αέριο) προσφέροντας επιπλέον αυτονομία περίπου 320 χλμ. (υπάρχουν δύο δεξαμενές 12 κιλών CNG, επιπρόσθετα του ρεζερβουάρ 40 λίτρων αμόλυβδης). Σύντομα η δοκιμή επί ελληνικού εδάφους με την έκδοση 1.0 TSI 95 PS.

Εκδόσεις-Εξοπλισμός

Τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις είναι διαθέσιμες για την έναρξη των προπαραγγελιών στο νέο Polo: Trendline, Comfortline και Highline -και σε μια ειδική έκδοση Beats (με ένα ηχοσύστημα Beats 300 watt.

Ο βασικός εξοπλισμός του Polo είναι πλούσιος από την πρώτη έκδοση, Trendline και ενδεικτικά αναφέρουμε τα κυριότερα στοιχεία:

– Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking  – Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης
– Σύστημα αναγνώρισης πεζών – Pedestrian monitoring
– Multi-collision Brake – Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων
– Τιμόνι με ενσωματωμένες πολλαπλές λειτουργίες
– Σύστημα Infotainment Composition Color
– Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού
– Coming Home /Leaving Home
– Hill Hold Assist
– Φώτα ημέρας LED και LED φωτισμός πινακίδας κυκλοφορίας
– Ένθετα διακοσμητικά
– Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω

Η έκδοση Comfortline διαθέτει επιπλέον της Trendline:

– Ζάντες αλουμινίου «Seyne», διαστάσεων 5,5J x 15”
– Εξωτερικοί καθρέφτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι
– Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός
– Cruise control
– Δερμάτινο τιμόνι
– Διπλό δάπεδο χώρου αποσκευών
– Θήκες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων

Τέλος, η πλουσιότερη έκδοση Highline διαθέτει επιπρόσθετα της Comfortline:

– Ζάντες αλουμινίου «Torsby», διαστάσεων 6,5J x 16”
– Adaptive Cruise Control
– Πίσω φανάρια LED
– Καθίσματα εμπρός «Sport comfort»
– Κρυφός εσωτερικός φωτισμός Ambient
– Αυτόματος κλιματισμός Air Care

Η ειδική νέα έκδοση Polo beats διαθέτει ηχοσύστημα 300 watt από το θρυλικό κατασκευαστή ηχοσυστημάτων «Beats» (του Dr. Dre) και μια ολόκληρη σειρά εξατομικευμένων χαρακτηριστικών τα οποία συνοπτικά είναι:

– Ζάντες αλουμινίου «Torsby», διαστάσεων 6,5J x 16”
– Λογότυποι «beats» στις μεσαίες κολόνες
– Τηλεχειριζόμενο κλείδωμα beats
– Σήμα «beats» στις γρίλιες των ηχείων
– Κεντρική επιφάνεια του ταμπλό σε χρώμα Velvet Red
– Αυτοκόλλητα στο καπό και στην οροφή
– Επενδύσεις στο κατώφλι των εμπρός θυρών με λογότυπο «beatsaudio»
– Ηχοσύστημα Beats που περιλαμβάνει το ράδιο Composition Colour με οθόνη έναρξης Beats και χωριστό subwoofer (ισχύς συστήματος 300 watt)
– Σπορ καθίσματα εμπρός σε συνδυασμό ύφασμα/δέρμα και λογότυπο “beats” στην πλάτη των καθισμάτων

[accordion close=”1″ title=”Τι λέει η VW Kosmocar για το νέο Polo“]Το νέο Polo δημιουργήθηκε με το μότο «We make the future real» – την ιδέα που κατευθύνει τη στρατηγική της Volkswagen. Η ιδέα αυτή ορίζει πρωτοποριακές παραμέτρους για κάθε αυτοκίνητο Volkswagen. Το νέο Polo είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε με βάση αυτή τη στρατηγική. Οι ομάδες σχεδίασης του Polo εργάστηκαν πάνω στα τέσσερα πεδία καινοτομίας της στρατηγικής της εταιρίας:

  • Αυτοματοποιημένη Οδήγηση
  • Διαισθητική Χρηστικότητα
  • Συνδεδεμένη Κοινότητα
  • Έξυπνη Βιωσιμότητα.

Αυτοματοποιημένη Οδήγηση. Η Volkswagen έκανε το νέο Polo ακόμη ασφαλέστερο και πιο άνετο με την εγκατάσταση πολλών ημιαυτόματων συστημάτων. Πολλά από αυτά αποτελούν προκαταρκτικά βήματα προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Διαισθητική Χρηστικότητα. Στο Polo, η Volkswagen εξελίσσει συστηματικά τις ψηφιακές οθόνες και τον ψηφιακό χειρισμό πάνω σε έναν κοινό οπτικό άξονα στο εντελώς νέο σε σύλληψη πιλοτήριο. Για πρώτη φορά, η Volkswagen προσφέρει το Polo με Active Info Display στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Συνδεδεμένη κοινότητα. Η Volkswagen συνδέει ανθρώπους, αυτοκίνητα και περιβάλλον με κορυφαία ευκολία και χρηστικότητα. Αυτό υλοποιείται εξαιρετικά στο νέο Polo. Διεπαφές για την ενσωμάτωση smartphone όπως το App-Connect (με MirrorLink, Android Auto™ και Apple CarPlay™) συμπληρώνονται από το Car-Net της Volkswagen, το οποίο προσθέτει τις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες του ‘Guide & Inform’.

Έξυπνη βιωσιμότητα. Η Volkswagen εξελίσσει την ανάπτυξη της παραγωγής καινοτόμων μοντέλων με βιώσιμα συστήματα οδήγησης. Οι νέες τεχνολογίες του Polo που ακολουθούν αυτή την αντίληψη περιλαμβάνουν το πλέον πρόσφατο Active Cylinder Management 1.5 TSI EVO βενζινοκινητήρα. Ένα άλλο παράδειγμα έξυπνης βιωσιμότητας είναι ο νέος 1.0 TGI κινητήρας φυσικού αερίου.

Εξωτερική σχεδίαση που αποπνέει προσωπικότητα και δυναμισμό

Τα δυναμικά αποτελέσματα της πλατφόρμας MQB στις αναλογίες αντανακλώνται στις νέες διαστάσεις του Polo. Το μήκος του μικρού Volkswagen έχει μεγαλώσει κατά 81 χιλιοστά στα 4,053 μ και το μεταξόνιό του κατά 94 χιλιοστά στα 2,564 μ. Αυτό σημαίνει ότι οι τροχοί είναι τώρα τοποθετημένοι πιο κοντά στο μπρος και το πίσω μέρος, δίνοντας στο αυτοκίνητο σπορ εμφάνιση γεμάτη δυναμισμό. Ταυτόχρονα, το Polo είναι τώρα 69 χιλιοστά πλατύτερο, με ένα συνολικό πλάτος 1,751 μ., ενώ το ύψος του έχει μειωθεί κατά 7 χιλιοστά στα 1,446 μ.

Νέα εσωτερική σχεδίαση – Περισσότερος χώρος και περισσότερη άνεση

Εστίαση στο πιλοτήριο Οι σχεδιαστές του εσωτερικού χώρου έχουν κάνει επαναστατικές αλλαγές. Εστίασαν  στη ανάπτυξη των ψηφιακών απεικονίσεων και χειριστηρίων και στη συνδεσιμότητα. Η ομάδα σχεδίασης εσωτερικού χώρου ξεκίνησε από το μηδέν, αφήνοντας εντελώς πίσω της την κάθετα προσανατολισμένη διάταξη του ταμπλό του προηγούμενου μοντέλου και αναπτύσσοντας αντίθετα μια τολμηρή οριζόντια αρχιτεκτονική. Όλες οι σημαντικές μονάδες – εκτός από τον κλιματισμό – τοποθετήθηκαν μέσα στο κεντρικό μέρος του ταμπλό. Αυτό το κεντρικό μέρος συνεχίζεται μέχρι τις μπροστινές πόρτες και είναι βαμμένο σε διάφορους χρωματισμούς, ανάλογα με τις επιλογές του αγοραστή.

Active Info Display και Συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας

Παγκόσμια πρώτη για ένα νέο Active Info Display. Το Polo θα κυκλοφορήσει ως το πρώτο Volkswagen και το πρώτο αυτοκίνητο του Ομίλου που προσφέρει μια νέα γενιά Active Info Display. Οι σχεδιαστές της Volkswagen έχουν εξελίξει συστηματικά τη νέα γενιά του Active Info Display  και έχουν ανεβάσει τα υψηλής ποιότητας γραφικά του (133 dpi / ανάλυση 1.280 x 480) και το εύρος λειτουργίας του σε νέα επίπεδα. Χρησιμοποιώντας το κουμπί ‘View button’ πάνω στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ο οδηγός του Polo μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις βασικές διαρθρώσεις απεικόνισης, εύκολα και γρήγορα.

Η Volkswagen εισάγει στο Polo την τελευταία γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, που έχουν διαστάσεις οθόνης από 6,5 ως 8 ίντσες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το:

  • Composition Colour (σύστημα ραδιοφώνου – ενημέρωσης/ψυχαγωγίας 6,5 ιντσών)

Βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις.

  • Composition Media (σύστημα ραδιοφώνου – ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με CD player, 8 ιντσών)
  • Discover Media (ραδιοπλοήγηση – ενημέρωση/ψυχαγωγία με CD player, 8 ιντσών)

Τα συστήματα των 8 ιντσών έχουν γυάλινη επιφάνεια

Προαιρετικός εξοπλισμός – πακέτα επιλογών και ατομικά χαρακτηριστικά
Δύο πακέτα επιλογών: R-Line και Decor

R-Line. Το πακέτο R-Line κάνει το Polo ακόμη πιο δυναμικό με χαρακτηριστικά όπως οι 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου (Pablona), έναν μεγάλο σπορ μπροστινό προφυλακτήρα και, πίσω, έναν χρωμιωμένο διαχύτη και μια αεροτομή οροφής.  Το Polo με το πακέτο R-Line διαθέτει επίσης γύρω-γύρω μαύρα μαρσπιέ που οπτικά πιέζουν το αυτοκίνητο προς τα κάτω στον δρόμο. Το πακέτο R-Line αναβαθμίζει εντελώς το εσωτερικό, προσθέτοντας δυναμισμό με χαμηλή επιπλέον χρέωση. Συνοπτική επισκόπηση όλων των χαρακτηριστικών του R-Line:

Το εξωτερικό του R-Line

  • Αεροτομή οροφής
  • Γρίλια ψυγείου σε κοκκώδες μαύρο
  • 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου Pablona
  • Φώτα ομίχλης εμπρός
  • Διαχύτης R-Line πίσω με χρώμιο στο σύστημα εξάτμισης
  • Γρίλια αεραγωγού R-Line σε κοκκώδες μαύρο
  • Σήμα R-Line στη γρίλια του ψυγείου
  • Μπροστινός προφυλακτήρας R-Line στο χρώμα του αμαξώματος με «υπογραφή C» σε στιλπνό μαύρο
  • Σήμα R-Line στα φτερά
  • Προεκτάσεις πλαϊνών μαρσπιέ σε κοκκώδες μαύρο

Το εσωτερικό του R-Line

  • Φοδράρισμα οροφής με μαύρο ύφασμα
  • Δερμάτινα σημεία με ραφή σε κοντράστ
  • Πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι
  • Υφασμάτινη ταπετσαρία R-Line με το σήμα R-Line ραμμένο στις πλάτες των καθισμάτων και ραφές σε κοντράστ
  • Μαρσπιέ R-Line μπροστά
  • Πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι R-Line, δερμάτινο με κοντράστ ραφή και σήμα R-Line, ντεκόρ R-Line στο κεντρικό ταμπλό και πόρτες σε χρωματισμό Shadow Steel
  • Οθόνη έναρξης R-Line

Decor. Το πακέτο εξατομίκευσης Decor προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη επιλογή χρωμάτων στο Comfortline και το Highline. Εδώ είναι βαμμένο το κεντρικό φύλλο του ταμπλό και τα διακοσμητικά των θυρών καθώς και το γύρω-γύρω της κεντρικής κονσόλας. Στο Comfortline το χρώμα είναι ματ, ενώ στο Highline είναι γυαλιστερό. Επίσης, η εξατομικευμένη υφασμάτινη ταπετσαρία Tracks 2 είναι εναρμονισμένη με τη διακόσμηση.

Κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων

Οκτώ κινητήρες για το Polo. Η Volkswagen εφοδιάζει για πρώτη φορά το Polo με κινητήρα φυσικού αερίου: ο νέος 1.0 TGI με 66 kW / 90 PS μπορεί πραγματικά να μηδενίσει τις εκπομπές CO2 – ανάλογα με την πηγή ενέργειας.  Πιο αναλυτικά η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από:

Κινητήρας φυσικού αερίου

TGI, 66 kW / 90 PS, 3-κύλινδρος, κιβώτιο 5 ταχυτήτων

Πέντε Βενζινοκινητήρες

1.0 MPI, 55 kW / 75 PS, 3- κύλινδρος, κιβώτιο 5 ταχυτήτων
1.0 TSI, 70 kW / 95 PS, 3- κύλινδρος, κιβώτιο 5 ταχυτήτων / DSG 7 ταχυτήτων
1.0 TSI, 85 kW / 115 PS, 3- κύλινδρος, κιβώτιο 6 ταχυτήτων / DSG 7 ταχυτήτων
1.5 TSI ACT, 110 kW / 150 PS, 4- κύλινδρος, κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων
2.0 TSI, 147 kW / 200 PS, 4- κύλινδρος, κιβώτιο 6 ταχυτήτων / DSG 7 ταχυτήτων

Ένας Πετρελαιοκινητήρας

1.6 TDI, 70 kW / 95 PS, 4- κύλινδρος, κιβώτιο 5 ταχυτήτων / DSG 7 ταχυτήτων

Συστήματα άνεσης και υποβοήθησης οδηγού

Με την παραγωγή του νέου Polo, η Volkswagen κατασκεύασε ένα από τα πιο εξελιγμένα μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο. Αυτό αντανακλάται και στην παρουσία μιας πληθώρας νέων συστημάτων υποβοήθησης και διευκόλυνσης. Ακόμη και η βασική έκδοση του νέου Polo κυκλοφορεί με το σύστημα ελέγχου περιοχής Front Assist, που περιλαμβάνει το City Emergency Braking και το Pedestrian Monitoring, ως στάνταρ.

Συνοπτικά αναφέρουμε τα σημαντικότερα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες:

  • Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front assist City Emergency Brake και Σύστημα αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Detections)
  • Αdaptive Cruise Control μελειτουργία Stop & Go
  • Επιτήρηση τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor)
  • Προειδοποίηση κίνησης πίσω (Rear Traffic Alert)
  • Ανίχνευσηκόπωσης (Driver Alert System)
  • Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων (Automatic Post – Collision Braking System)
  • Προληπτικήπροστασίαεπιβατών (Proactive Occupant Protection System)
  • Driving Profile Selection
  • Park Assist
  • Σύστημα φρεναρίσματος κατά τη στάθμευση
  • Ένδειξη Απώλειας Πίεσης Ελαστικών (Tyre Pressure Loss Indicator)
  • Key Less access
[/accordion]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!