NEA

Σε πρώτο πλάνο το Gumpert Apollo Intensa Emozione [vid]

Μετά από αρκετές οικονομικά περιπέτειες η γερμανική Apollo φαίνεται να πατά με τον καιρό καλύτερα στα πόδια της και με δεκανίκι έναν μεγαλό-επενδυτή από το Χονγκ Κονγκ…

Πέρυσι στην Γενεύη είχε παρουσιάσει το εντυπωσιακό Arrow και τώρα επιστρέφει με ένα εξίσου εντυπωσιακό supercar το Apollo IE που αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας χάρη στον ατμοσφαιρικό V12 των 6,3 λίτρων που αποδίδει 780 άλογα και 760 Nm ροπής με κόφτη στις 9.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας έχει τρεις χαρτογραφήσεις (Wet, Sport, Track) και συνδυάζεται με το σειραϊκό 6-τάχυτο κιβώτιο +Rev.

Όπως βλέπετε το αμάξωμα είναι στολισμένο με σούπερ αεροδυναμικά βοηθήματα που είναι απαραίτητα ώστε όταν το απόβαρο των 1.350 κιλών φτάσει κοντά στα 300 χλμ./ώρα (335 είναι η τελική του κατασκευαστή) να υπάρχει το σωστό downforce (με κατανομή 44,5% μπροστά και 55,5% πίσω). Μάλιστα η Gumpert λέει πως η αεροδυναμική βρίσκεται πάνω από ένα GT αυτοκίνητο πλησιάζοντας αυτή ενός αγωνιστικού κατηγορίας LMP2.

Όσο για το 0-100 αυτό πετυχαίνεται σε 2,7 δευτερόλεπτα, Τα άσχημα νέα είναι πως θα υπάρξουν μόλις 10 όλα και όλα Apollo IE με έναρξη παραγωγής κάπου μέσα στο 2019 και με τους Γερμανούς να έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν τα καπάρο σε μη ανακοινώσιμη τιμή πώλησης που προφανώς θα ξεπερνά ένα επταψήφιο αριθμό (υπολογίστε περίπου στα 2,3 εκ. ευρώ).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!