NEA

Νέο Citroen C4 Cactus με νέου τύπου υδραυλική ανάρτηση

Το ριζικά αναβαθμισμένο crossover των Γάλλων προτάσσει ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό και τη νέα ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushion. Στην Ελλάδα το αναβαθμισμένο C4 Cactus αναμένεται την άνοιξη 2018.

Όπως είχαμε γράψει η Citroen στοχεύει στην επιστροφή της σε στοιχεία που την ξεχώριζαν στο παρελθόν και ένα από αυτά είναι η πρωτοποριακή σχεδίαση και η άνεση (όπως θα δούμε την ερχόμενη άνοιξη από τη νέα γενιά C4 που θα έχει επίσης crossover στιλ). Τώρα, το αμάξωμα του ανανεωμένου C4 Cactus ξεχωρίζει από τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και τους προβολείς με τα περίφημα Airbumbs να έχουν μεταφερθεί χαμηλότερα και να συντρέχουν με τα υπόλοιπα πλαστικά που περιβάλλουν και προστατεύουν το αμάξωμα.

H γκάμα των κινητήρων παραμένει ως έχει όπου στην βάση υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.2 PureTech με τους 82 ίππους, ενώ υπάρχει η turbo εκδοχή με τους 110 καθώς και μια νέα με 130 άλογα και στάνταρ μηχανικό 6άρι κιβώτιο. Η γκάμα των ντίζελ συνεχίζει με τον 1.6 BlueHDi στα 100 άλογα (η έκδοση που διατίθεται στην χώρα μας), ενώ πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός με νέα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας, καθώς και νέα οθόνη 7 ιντσών.

Ιδιαίτερη μνεία χρίζει η νέα ανάρτηση PHC (Progressive Hydraulic Cushion), την οποία είχαμε δει πρώτη φορά στο C5 Aircross. Διαθέτει πρωτότυπα αμορτισέρ που λειτουργούν σαν «υδραυλικά μαξιλάρια» (σε ελεύθερη απόδοση) για να προσφέρουν βέλτιστα επίπεδα άνεσης. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο εξηγείται πως υπάρχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα: ακόμη πιο προοδευτική απόσβεση «σιδερώνοντας» τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Ουσιαστικά τα νέα αμορτισέρ που είχαν παρουσιαστεί σε ένα πρωτότυπο C4 Cactus (το C3 διαθέτει παρόμοια αμορτισέρ) περιλαμβάνουν δύο ελατήρια απόσβεσης όπου το ένα λειτουργεί σαν «μαξιλαράκι» πάνω στο άλλο (μπορεί να ακουστεί ως υπερβολή αλλά φανταστείτε ένα αμορτισέρ μέσα στο άλλο, με προοδευτικό υδραυλικό στοπ). Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερο rebound (έλεγχος των ταλαντώσεων) και βελτιωμένα επίπεδα άνεσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!