ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Toshiba: Σούπερ μπαταρία που φορτίζει σε 6 λεπτά και προσφέρει 320 χιλιόμετρα αυτονομίας!

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως εξελίσσει μία επαναστατική μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζει σε χρόνο dt και θα προσφέρει αυξημένη αυτονομία…

Η Toshiba ανακοίνωσε πως έχει προχωρήσει σε μία νέου τύπου μπαταρία στην οποία χρησιμοποιεί οξείδια τιτάνιου νιόβιου που διπλασιάζει την χωρητικότητα των ανοδίων. Χημικοί δεν είμαστε αλλά με απλά λόγια αυτό το υλικό διασφαλίζει παράλληλα την εξαιρετικά ταχεία φόρτιση των μπαταριών με την Toshiba να μιλά για μία νέα γενιά SCiB (Super Charge Ion Battery) που θα είναι έτοιμη προς τα τέλη της δεκαετίας.

Αν θέλαμε να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου θα ρωτούσαμε: γιατί αυτή η μπαταρία να μην κάνει ντεμπούτο π.χ. σε κάποιο smartphone ή laptop; Θα ήταν απίθανο να φορτίζουμε τα κινητά μας ή τους φορητούς υπολογιστές μας σε μερικά λεπτά. Και άντε να κάνουμε τα στραβά μάτια πως ότι φορτίζει γρήγορα έχει και λίγους κύκλους (χρόνο) ζωής. Εδώ θέλει λίγη προσοχή, διότι μιλάμε για αυτοκίνητα, όχι για κινητά και netbooks. Ποιος θα αλλάζει μπαταρία όταν πέφτει π.χ. σε 5-6 χρόνια και με τι κόστος όπως οι σούπερ-ντούπερ της Toshiba; Ψεύτες να βγούμε :-)

Στα απόκρυφα μιας μπαταρίας!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!