SMSΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιανού το ρολόι πωλήθηκε έναντι 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων;

Το παραπάνω αστρονομικό ποσό αφορά σε ένα από τα ακριβότερα ρολόγια που έχουν πωληθεί ποτέ και πρόκειται για το 6239 Daytona…

Το συγκεκριμένο Rolex Cosmograph Daytona το φορούσε από το 1968 έως το 1984 ο Paul Newman όταν η σύζυγος του, του το δώρισε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Winning», με την χάραξη στην πίσω πλάκα «Drive Carefully, Me». Τόσο ως ηθοποιός όσο και ως οδηγός αγώνων για πάρα πολλά χρόνια, ο Newman φορούσε το ρολόι αυτό σα να ήταν κάτι σαν φυλαχτό. Μάλιστα, το φορούσε συνεχώς, ακόμη και στην διάσημη συμμετοχή του το 1979 στις 24 ώρες του Le Mans.

Μετά από πέντε χρόνια ο Newman δώρισε το ρολόι του στον φίλο της κόρης του, τον James Cox, για να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια που πρόσφερε στην επισκευή κάποιων κατοικιών στο Κονέκτικατ. Ο Cox φύλαξε το ιστορικό ρολόι μέχρι σήμερα και αφού ρώτησε την κόρη του Newman θα το διαθέσει για δημοπρασία που θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου. Αξιοσημείωτο είναι πως η πώληση του 6239 Daytona ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού ένα παλιότερο του Newman είχε πωληθεί για μόλις 3,7 εκ. δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!