ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα 60 χρόνια πορείας του Nissan Skyline σε μόλις 2 λεπτά [vid]

Το Nissan Skyline γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια στην παραγωγή, καθώς είχε μπει στην γκάμα της εταιρίας το 1957 και στην πρώτη του έκδοση είχε αρκετά στοιχεία από τα αμερικάνικα αυτοκίνητα της εποχής, ιδίως την Chevrolet…

Όταν η εταιρία που βρισκόταν πίσω από την παραγωγή του, η Prince Motor Company, ενώθηκε με τη Nissan το 1966, και το πρώτο GT-R βγήκε στην παραγωγή το 1969 με έναν δίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Αν και απουσίασε από την παραγωγή για 16 χρόνια, επέστρεψε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ μία δεκαετία αργότερα εμφανίστηκε το εκπληκτικό R34 με τον biturbo εν σειρά εξακύλινδρο των 2,6 λίτρων και τα 276 άλογα. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, ενώ υπήρχε και έκδοση της Nismo με 493 άλογα.

Το GT-R ήταν και παραμένει το αυτοκίνητο με το οποίο η Nissan πήρε πολλά ρεκόρ ενώ είχε την δυνατότητα να χτυπά πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα στις πίστες, χάρη στο εξαιρετικό πλαίσιο και την τετρακίνηση. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και σίγουρα ένα όχημα που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του θρύλου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!