ΑΓΩΝΕΣ

Υπάρχει περίπτωση τα μονοθέσια στην F1 να γίνουν τετρακίνητα;

Ανάμεσα στα διάφορα που θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην μεγάλη συνάντηση των παραγόντων της Formula 1 στο Παρίσι θα είναι και το θέμα της εφαρμογής της τετρακίνησης στα μονοθέσια.

Σύμφωνα με το Autosport το σύστημα που συζητείται δεν θα είναι μηχανικό με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς όπως σε ένα επιβατικό τετρακίνητο. Αντ’ αυτού, στον εμπρός άξονα θα υπάρχει ένα σύστημα ανάκτησης της ενέργειας του φρεναρίσματος το οποίο στην συνέχεια θα παρέχει την ισχύ στον εμπρός άξονα.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει εφαρμοστεί ήδη στην Porsche 919 Hybrid, και αν προχωρήσει και στην Formula 1 θα επιτρέπει στα μονοθέσια να έχουν καλύτερη πρόσφυση στις στροφές, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και τα προσπεράσματα, δηλαδή το θέαμα. Θα αυξήσει όμως κάθετα την πολυπλοκότητα και το κόστος, κάτι που σε αυτή την φάση δεν είναι το ζητούμενο για τις ομάδες που εμπλέκονται στο πρωτάθλημα.

Οι επικεφαλής κάποιων ομάδων έχουν ήδη εκφραστεί με τον Toto Wolf να θεωρεί ότι είναι λογικό να υπάρχει ανάγκη ανάκτησης του 60% της ηλεκτρικής ενέργειας που χάνεται. Ενώ ο Gene Haas της ομώνυμης ομάδας ήταν περισσότερο προβληματισμένος καθώς υποστηρίζει ότι αν ισχύσει αυτό το νέο μέτρο, η Formula 1 θα πέσει σε μία νέα παγίδα, όπως έγινε και με τα υβριδικά μοτέρ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει τετρακίνηση στην Formula 1. H Lotus και η McLaren είχαν πειραματιστεί με τέτοια διάταξη παλαιότερα και μάλιστα είχαν τρέξει και σε κάποιους αγώνες, όπως και άλλες εταιρίες, όπως η Matra, η BRM και η Ferguson. Πάντως η τετρακίνηση απαγορεύτηκε το 1982, όμως απ’ ότι φαίνεται τίποτα δεν αποκλείει την επανεμφάνισή της στο άμεσο μέλλον.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!