NEA

Το Lexus LS+ Concept βλέπει μπροστά [vid]

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν ένα νέο concept στο Τόκιο που δείχνει τις μελλοντικές τους διαθέσεις και προθέσεις…

Εδώ η Lexus εστιάζει στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών που είναι υπαρκτές σήμερα και με πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια. Η έμφαση δίνεται κατά κύριο λόγο στην ενσωμάτωση ενός κορυφαίου συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το οποίο η εταιρία ονομάζει «Highway Teammate» και που σύμφωνα με τις προβλέψεις της θα μπορούσε να μπει σε αυτοκίνητο παραγωγής από το 2020.

Χάρη σ’ αυτό το προχωρημένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το αυτοκίνητο θα είναι ικανό να αλλάζει λωρίδες μόνο του, να παρακολουθεί την κίνηση, ακόμη και να προσπερνά και βέβαια τα κλασικά, δηλαδή να παραμένει στην λωρίδα του σε ασφαλή απόσταση από το εμπρός οχημα. Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου κάνουν update άμεσα μέσω της επικοινωνίας με Wi-Fi και το cloud της Lexus και δεν χρειάζεται να πάει σε συνεργείο για να γίνει αυτό. Παράλληλα αυτή η δυνατότητα του επιτρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει στον δρόμο εμπρός και ανάλογα να ετοιμάζεται το ίδιο και ο οδηγός του για τις πρέπουσες αντιδράσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!