NEA

Που κυκλοφορεί αυτό το ταξί με το λονδρέζικο στιλ;

Το JPN Taxi παρουσίασε η Toyota στο Τόκιο και έχει σαν πρότυπο το κλασικό που κυκλοφορεί στο Λονδίνο…

Η παρουσίαση δεν έγινε χωρίς λόγο αφού τελειώνει οριστικά η εποχή που τα ταξί στην Ιαπωνία ήταν λιμουζίνες με το πιο δημοφιλές να είναι το Toyota Comfort που βασίζεται στο Crown του 1995. Το JPN Taxi δεν το λες και όμορφο, αλλά πρακτικά εξασφαλίζεται ένας πολύ μεγάλος χώρος για τους επιβάτες, με πολύ αέρα τόσο για τα κεφάλια όσο και για τα πόδια τους. Το πορτμπαγκάζ των 400 λίτρων έχει τετράγωνο σχήμα που επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευσή του, ενώ στην πρακτικότητα συμβάλλει και η συρόμενη πόρτα εισόδου των επιβατών καθώς και η χαμηλή απόσταση από το έδαφος που διευκολύνει την είσοδο και έξοδο αναπηρικών αμαξιδίων.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι 2, με το βασικό να λέγεται Nagomi και το πλούσιο, που διαθέτει μέχρι και κλιματιζόμενα πίσω καθίσματα, Takumi.  Από κει και πέρα το επίπεδο θορύβου στην καμπίνα είναι ιδιαίτερα χαμηλό -στην Toyota υποστηρίζουν πως είναι στα επίπεδα ενός μοντέλου πολυτελείας- ενώ αυτά που χρειάζονται οι επιβάτες -ζώνη ασφαλείας, θύρες και παροχές ρεύματος, θέσεις για ασύρματη φόρτιση smartphones- φωτίζονται με LED προκειμένου να εντοπίζονται εύκολα.

Το σύστημα πρόωσης είναι μεν υβριδικό αλλά το ενδιαφέρον για την περίσταση είναι πως ο καινούργιος κινητήρας των 1.500 κυβικών καταναλώνει υγραέριο. Η απόδοσή του είναι 74 ίπποι -η Toyota δεν έχει ανακοινώσει την αντίστοιχη τιμή για τον ηλεκτροκινητήρα- και η κατανάλωσή του περί τα 5,1 λίτρα. Οι τιμές του JPN Taxi ξεκινούν από περίπου 25.000 ευρώ για τη βασική του έκδοση και από 26.500 ευρώ για την πλούσια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!