NEA

H ιστορία του Honda Civic από το 1973 έως σήμερα [vid]

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε την εξέλιξη του μοντέλου από το 1973 έως τις ημέρες μας, και τις διαφορές που υπήρξαν από γενιά σε γενιά.

H πρώτη γενιά ξεκίνησε με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων με μόλις 50 άλογα απόδοση (αν και την εποχή εκείνη το βάρος των αυτοκινήτων ήταν αρκετά χαμηλό), ενώ ήταν και ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένο με ξύλινο διάκοσμο, μπάκετ καθίσματα ακόμα και κλιματισμό. Παράλληλα ξεκίνησε και το μεγάλο κεφάλαιο της παροιμιώδους αξιοπιστίας των Honda που διατηρείται και στις μέρες μας ως κύριο συστατικό της εταιρίας.

Στην χώρα μας το Civic αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό αγοραστικό κοινό, με την καλύτερη εποχή του να συμπίπτει με το μέτρο της πρώτης απόσυρσης, όταν και η εταιρία είχε την ευτυχή συγκυρία να έχει στην γκάμα της τα εξαιρετικά V-Tec μοτέρ των αρχών της δεκαετίας του 90, με τις υψηλές ιπποδυνάμεις και τα ιδιαίτερα σπορτίφ χαρακτηριστικά σε μοντέλα όπως το CRX. Αλήθεια, εσείς ποιο Civic θα προτιμούσατε από όλα;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!