NEASMS

To Hennessey Venom F5 έχει 1.600 άλογα και πιάνει τα 483 χλμ./ώρα [vid]

Σε 24 μονάδες θα κατασκευαστεί το αμερικανικό hypercar των 1,35 εκ. ευρώ που έχει το 0-400-0 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα!

Η μανία με τα ρεκόρ συνεχίζεται και η εταιρία του John Hennessey θέλει να πάει κόντρα στην Bugatti και την Chiron παρουσιάζοντας το νέο Venom F5 που στοχεύει να γίνει το νέο ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου σπάζοντας το όριο των 300 μιλίων την ώρα (δλ. 483 χλμ./ώρα). Σε αντίθεση με το προηγούμενου μοντέλο, το Venom F5 δεν βασίζεται στο πάτωμα της Lotus Exige, αλλά σε ένα ολοκαίνουργιο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Hennessey.

Μάλιστα οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πως έχουν έναν δικό τους twin-turbo V8 των 7,4 λίτρων κινητήρα (να τους πιστέψουμε ή μήπως βασίζεται στης Corvette;) που αποδίδει 1.600 άλογα και 1.762 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων ή και ενός μηχανικού έξι σχέσεων (αυτό και αν είναι είδηση!), ενώ χάρη στο μικρό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.388 κιλά οι επιδόσεις που ανακοινώνει είναι καταιγιστικές: 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 10(!) δευτερόλεπτα, 0-400 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα και τελική τα 483 χλμ./ώρα.

Για να επιτευχθεί αυτή η ταχύτητα δεν χρειάζονται κάποια ειδικά ελαστικά όπως γινόταν με την Bugatti αλλά κάποια Michelin παραγωγής ενώ για την τελική προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ υπάρχει ένα πρόγραμμα λειτουργίας που κλείνει τους εμπρός αεραγωγούς, κατεβάζει την πίσω αεροτομή και γενικά δημιουργεί ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχήμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως και χωρίς αυτή την ακραία λειτουργία, το αμάξωμα έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,33 την στιγμή που η Bugatti Chiron βρίσκεται στο Cd 0,38. Ωστόσο, ακόμη και αν αληθεύουν τα νούμερα η Hennessey μπορεί να έχει το ανεπίσημο ρεκόρ (έστω και αν δεν πρόκειται για μοντέλο παραγωγής), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το τόλμημα ενός παθιασμένου Τεξανού να ξεπεράσει την φήμη και την δόξα καμίας Bugatti.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!