ΑΓΩΝΕΣ

H Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει την Formula 1!

Η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια εταιρία και η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της F1, θέλει να περάσει νέους κανονισμούς από το 2021.

Ωστόσο πολλές είναι οι ομάδες που αντιδρούν με την Ferrari και τον Sergio Marchionne να δηλώνει έμμεσα πως υπάρχει μέχρι και περίπτωση φυγής -για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας- από το πρωτάθλημα. Φυσικά κάτι τέτοιο ακούγεται απίθανο για ένα σπορ που έχει συνδέσει την πορεία του με την Ferrari και προφανώς πρόκειται για ένα διαπραγματευτικό ατού σχετικά με τους κανονισμούς για τους υβριδικούς κινητήρες. Συγκεκριμένα αυτό που ενοχλεί την Ferrari (της οποίας την άποψη συμμερίζεται και η Renault) είναι οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέπουν την κατασκευή κοινών μηχανικών μερών από εξωτερικούς προμηθευτές απειλώντας την αποκλειστικότητα κάθε κατασκευαστή.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari «απειλεί», όπως είχε κάνει ο Montezemelo, αφού δεν είναι μυστικό πως η F1 χρειάζεται περισσότερο την Scuderia και λιγότερο οι Ιταλοί την F1. Την ερχόμενη Τρίτη η Liberty Media θα γνωστοποιήσει το πλάνο της και περισσότερες λεπτομέρειες για το μέλλον της F1 με στόχο την βελτίωση του θεάματος και την παράλληλη μείωση του κόστους για τρις ομάδες. «Η Liberty έχει καλό σκοπό, όπως αυτός που έχει να κάνει με την μείωση του κόστους. Ωστόσο δεν συμφωνούμε σε ορισμένα θέματα, το ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί η μοναδικότητα κάθε υβριδικού συνόλου. Θεωρώ πως αυτό δεν είναι βήμα προς τα μπροστά και δεν θα θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο», είπε μεταξύ άλλων ο 65χρονος Marchionne.

Ετικέτες

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!
Back to top button
Close
Close