NEA

Αυτό το Toyota C-HR είναι ταχύτερο και από Porsche! [vid]

Το R-Tuned παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA πριν από μερικές μέρες και κάτω από το καπό του υπάρχει ένας 2,4 τετρακύλινδρος με τουρμπίνα της Garrett και boost στα 1,6 bar.

Εννοείται πως πρόκειται για one-off μοντέλο που έχει όλα τα καλά του tuning, όπως μία τούμπανο αεροδυναμική φορεσιά, με μία τεράστια φτερούγα να χάσκει στο πίσω μέρος. Το δίλιτρο μοτέρ έχει αντικατασταθεί από έναν turbo των 2,4 λίτρων ενώ αντί για CVT μετάδοση υπάρχει ένα υψηλής αντοχής μηχανικό 5άρι σασμάν. Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω μηχανικού μπλοκέ της OS Giken με τα φρένα της Brembo να είναι μπροστά τετραπίστονα.

Ενισχυμένη είναι και η ανάρτηση με ρυθμιζόμενα… αγωνιάρικα αμορτισέρ, πιο σφιχτά ελατήρια και χαμηλωμένο αμάξωμα με λάστιχα Toyo. Φυσικά στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα, όταν έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση κιλών. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ένα στριφτερό/αστραφτερό C-HR με 600 αλογάκια που έχει τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα με χρόνο 1:52.22 στην πίστα Willow των ΗΠΑ ξεπερνώντας ακόμη και μία McLaren 650S!

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της εταιρίας ότι δεν πρόκειται για ένα show-off μοντέλο, αλλά για ένα όχημα με το οποίο θα κυνηγήσουν το ρεκόρ των προσθιοκίνητων μοντέλων στο Ring. Ο Dan Gardner δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Autocar ότι ήθελε να φτιάξει έναν “φονέα” των κλασικών supercars και ότι θα ήταν χαρούμενος να το δει στην Γερμανία, και δη στο Nurburgring.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το αυτοκίνητο φτιάχτηκε για την SEMΑ και δεν υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα σχέδια προς το παρόν, όμως είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να κάνει το ρεκόρ για προσθιοκίνητα μοντέλα στο Ring». Προς το παρόν πάντως τον τίτλο τον έχει το Civic Type-R με το εξαιρετικό 7 λεπτά και 43.8 δευτερόλεπτα, κάτι που για το συγκεκριμένο C-HR μοιάζει εύκολο αν υπολογίζουμε ότι έχει σχεδόν τα διπλάσια άλογα.

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!