NEA

Ηλεκτρίζει η Lamborghini Terzo Millennio!

Αν οι Ιταλοί βλέπουν το μέλλον μέσα από αυτό το concept car, τότε αυτό προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον όπως προμηνύει η ονομασία του που σε μετάφραση σημαίνει «τρίτη χιλιετία».

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο με εμφανείς αεροδυναμικές πτυχές και κάρμπον αμάξωμα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ΜΙΤ. Η φαντασία στο τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης προχωρά ακόμη πιο μακριά αφού το νανοτεχνολογικό ανθρακόνημα έχει την ικανότητα να επιδιορθώνεται από μόνο του. Μάλιστα, η αυτόματη επιδιόρθωση μπορεί να γίνει ακόμη και στα δομικά στοιχεία και υλικά, χάρη σε ειδικά μικρά κανάλια τα οποία είναι γεμάτα από ουσίες που γεμίζουν κάθε είδους ρωγμή ή σπάσιμο.

Σε ότι αφορά την κινητήρα μονάδα, υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι ένας σε κάθε τροχό και παίρνουν ενέργεια από νέας γενιάς πυκνωτές και μονάδες αποθήκευσης ενέργειας που βρίσκονται ενσωματωμένα πάνω στο αμάξωμα. Η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι ιδιαίτερα λεπτή έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στο αμάξωμα, το οποίο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο της ηλεκτροπληξίας (αν και με όλα αυτά που διαβάζουμε μάλλον δεν θα την αποφύγουμε :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!