NEA

Αυτά είναι στα σχέδια του PSA Group για την Opel

Στόχος είναι η επιστροφή της Opel στην κερδοφορία έως το 2020 αποτινάσσοντας το βαρύ πέπλο της GM – Όλα τα νέα Opel θα βασίζονται σε πλαίσια των Peugeot-Citroen – Πράσινο φως για το νέο Corsa το 2019 – Κανένα εργοστάσιο δεν θα κλείσει.

Μετά από το μεσοδιάστημα των 100 ημερών η διοίκηση του γαλλικού ομίλου PSA ανακοίνωσε πως άμεσος στόχος για την Opel είναι η κάλυψη της απώλειας 215 εκ. ευρώ στο δεύτερο τετράμηνο του 2017 και την επιστροφή της γερμανικής μάρκας στην κερδοφορία μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Συγκεκριμένα, το πλάνο προβλέπει:

  • Χαμηλότερο σημείο οικονομικού ισοσκελισμού (breakeven) από τις 1,15 εκατομμύρια μονάδες στις 800.000 μονάδες.
  • Έως το 2024 όλα τα μοντέλα και γκάμα της Opel θα είναι ηλεκτροϋβριδικά περιλαμβάνοντας υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το 2020 θα παρουσιαστεί μία plug-in υβριδική εκδοχή του Grandland-X και αργότερα μία ηλεκτρική BEV έκδοση του νέου Corsa.
  • Στόχος μέχρι το 2020 είναι το λειτουργικό κέρδος στο 2%. Το VW Group βρίσκεται αυτό το χρόνο στο 4% και o PSA στο 7,3%. Η πρόβλεψη είναι αυτό το ποσοστό να αυξηθεί στο 6% έως το 2026.
  • Κανένα εργοστάσιο δεν θα κλείσει προς το παρόν και αν υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι της μορφής εθελουσίας εξόδου.
  • Τα νέα Opel θα βασίζονται στις πλατφόρμες CMP και EMP2 των Peugeot-Citroen. Κάτι που σημαίνει μείωση από 9 σε 2 πλατφόρμες. Επίσης όλοι οι κινητήρες θα είναι PSA. Όλα τα Opel θα παράγονται στο Rüsselsheim.
  • Μειώσεις τιμών για τα επιβατικά. Αύξηση των πωλήσεων των επαγγελματικών οχημάτων κατά 25% από το 2017 έως το 2020.
  • Καινούργιο μεγάλο SUV με βάση του πλαίσιο EMP2, καθώς και ένα μοντέλο της μεγάλης κατηγορίας (D)
  • Μείωση του κόστους παραγωγής κατά 700 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Κέρδος εκμετάλλευσης συνεργειών στα πλαίσια του ομίλου PSA στα 1,21 δις ευρώ έως το 2020 και στα 1,6 δις έως το 2026.
  • Μέχρι το 2020 θα παρουσιαστούν συνολικά 9 νέα μοντέλα. Το νέο Combo το 2018 και το νέο Corsa το 2019.

Σύντομα θα υπάρξει και αναλυτική ανακοίνωση από την Opel με περισσότερες λεπτομέρειες, αν και τα παραπάνω είναι τα βασική που προβλέπει το πλάνο «εξυγίανσης» της Opel μετά την εξαγορά της από τον PSA. Λογικά το κόστος θα μειωθεί δραματικά αφού η γερμανική εταιρία θα βασίζει τα νέα της μοντέλα στο τεχνολογικό DNΑ των γαλλικών μοντέλων, π.χ. όπως στην περίπτωση των Crossland-X και Grandland-X που βασίζονται αντίστοιχα στα Peugeot 2008 και 5008.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!