SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

77 χρόνια Jeep Wrangler, η διαδρομή [vid]

Αυτό που ξεκίνησε ως BRC (Bantam Reconnaissance Car) το 1940 έμελλε να δημιουργήσει μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων. Ας δούμε όμως τα στάδια εξέλιξης από την αρχή.

Σε αυτό το ενδιαφέρον video, το οποίο, σημειωτέων, δεν είναι εταιρικό αλλά έχει γίνει από ανθρώπους που αγαπούν το jeep (ονομασία που προήλθε πιθανά από το GP -General Purpose- και σημάδεψε μία ολόκληρη κατηγορία) , ξεδιπλώνεται η 77χρονη ιστορία του πιο γνωστού 4Χ4 του πλανήτη. Αυτό μπορεί να έχει αλλάξει διάφορα ονόματα (Willys, Renegade, Wrangler…) στην πράξη όμως δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα στρατιωτικό όχημα με ευδόκιμη υπηρεσία στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπου μετά από αυτόν βρήκε και άλλες, πολιτικές χρήσεις.

Κοινός παρονομαστής για 8 κοντά δεκαετίες το ξεχωριστό του προφίλ, η απλή, ανθεκτική κατασκευή και οι αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες. Πριν 10 χρόνια, η εταιρία παραγωγής του έκανε μία μεγάλη κίνηση και το κατασκεύασε τόσο στην κλασική, δίπορτη, όσο και σε τετράπορτη διαμόρφωση. Στους επόμενους μήνες, που παρουσιάζεται η νέα γενιά, αναμένουμε να δούμε τι νέο θα εισάγει. Μέχρι τότε, πατήστε το play και απολαύστε μία σύντομη, ιστορική αναδρομή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!