NEASMS

Πως θα είναι τα ταμπλό των αυτοκινήτων στο μέλλον;

Καθώς προχωράμε με πολύ γρήγορα βήματα στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης είναι προφανές ότι πολλά απ’ όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα αλλάξουν δραστικά…

Από τα πρώτα στοιχεία που θα αλλάξουν θα είναι το ταμπλό, το οποίο μάλλον θα υποστεί και τις σημαντικότερες αλλαγές. Η εικόνα που έχουμε σήμερα με μερικές (μία ή δύο οθόνες) θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλέον θα έχουμε μία και μόνη οθόνη από την μια άκρη του ταμπλό έως την άλλη σε μία ενιαία επιφάνεια. Είναι προφανές ότι όσο οι ανάγκες για διασύνδεση μεταξύ φορητών συσκευών αλλά και του ίδιου του αυτοκινήτου με άλλα αυτοκίνητα αυξάνονται, τόσο χρειάζονται και μεγαλύτερες οθόνες για να προβάλλονται τα στοιχεία αυτής της νέας μορφής επικοινωνίας μεταξύ των επιβατών και των οχημάτων τους.

Στις εικόνες που βλέπουμε με τα σχέδια του Jason Kim τα οποία τα ονομάζει MIRi UX, βλέπουμε ότι υπάρχει μία κύρια οθόνη, η οποία είναι ενιαία αν και χωρίζεται σε τομείς ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα στα αριστερά υπάρχουν οι κλασικές ενδείξεις για την ταχύτητα, το οδόμετρο, το trip computer, το σύσημα navigation κ.λπ. Στην δεξιά πλευρά όμως υπάρχει μία μεγάλη επιφάνεια πάνω στην οποία θα προβάλλονται ότι προτιμά ο οδηγός, από τηλεόραση και video games μέχρι παιχνίδια για να περνάει την ώρα του ο συνοδηγός.

Στις ίδιες θέσεις θα είναι εφικτό να γίνεται ο χειρισμός των διάφορων apps που επιθυμεί, αλλά και οι λειτουργίες του τηλεφώνου. Στο σχέδιο φαίνεται και μία ακόμα μικρότερη οθόνη η οποία θα είναι αφιερωμένη στην χρήση του συστήματος κλιματισμού. Στην οθόνη βλέπουμε και μία ημερομηνία, 26 Ιουνίου του 2024, όπου ο εμπνευστής αυτού του ταμπλό μάλλον τοποθετεί την εφαρμογή της ιδέας του. Αν και κάτι μας λέει ότι δεν θα πάρει και τόσο χρόνο για να την δούμε σε ένα -έστω πανάκριβο- μοντέλο παραγωγής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!