NEA

Νέες ST Line & Vignale εκδόσεις για το νέο Ford Fiesta

Oι εκδόσεις Vignale προσφέρονται μόνο με πεντάθυρο αμάξωμα (από 17.396 ευρώ με τον EcoBoost 100), ενώ οι ST-Line συνδυάζονται μόνο με τις εκδόσεις 125 και 140 ίππων (από 16.691 ευρώ, εδώ και τρίθυρο), καθώς και με τις 1.5 TDCi στα 85 και 120 άλογα.

Fiesta Vignale. H πολυτελής έκδοση του νέου Fiesta, η Vignale, ξεχωρίζει από τις ειδικής σχεδίασης ζάντες και το λουσάτο διάκοσμο με είσοδο δίχως χρήση κλειδιού (στάνταρ το σύστημα KeyFree). Η αίσθηση της πολυτέλειας τονίζεται ως ένα βαθμό από τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων με τις χαρακτηριστικές ραφές, καθώς και από το δέρμα στο ταμπλό και στον επιλογέα ταχυτήτων. Η ευανάγνωστη οθόνη αφής 8,0’’ του συστήματος infotainment SYNC 3 δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, ενώ από κει και πέρα ο εξοπλισμός ασφάλειας, υποβοήθησης, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης είναι πλήρης.

Εξωτερικά υπάρχουν οι απαραίτητες διαφορές όπως η χρωμιωμένη μάσκα, τα προβολάκια, τον πίσω διαχύτη και τις 18άρες ζάντες νέας σχεδίασης, ενώ στο εσωτερικό το ταμπλό είναι ντυμένο στο μεγαλύτερο μέρος του με δέρμα (εκτείνεται και στις πόρτες), όπου στα καθίσματα η επένδυση έχει ένα όμορφο γεωμετρικά ανάγλυφο. Ιδιαίτερης μνείας χρίζει το κορυφαία σε ποιότητα και απόδοση ήχου ηχοσύστημα της B&O ισχύος 675 Watt!

Η έκδοση Vignale είναι αποκλειστικά 5-θυρη και διαθέσιμη με τις τρεις εκδόσεις (100, 125 και 140 ίπποι) του 1.0 EcoBoost και την κορυφαία εκδοχή των 120 ίππων του diesel των 1.500 κ.εκ. Οι τιμές διαμορφώνονται από τις 17.396€ για τον 1.0 των 100 ίππων και από τις 19.608€ για τον πετρελαιοκινητήρα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το ενεργό σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας ACC (Adaptive Cruise Control) και τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό. Στάνταρ είναι τόσο ο κρυφός φωτισμός όσο και η αυτόματη λειτουργία των προβολέων και των καθαριστήρων, ενώ γενικά ο εξοπλισμός είναι πλήρης από όλες τις απόψεις.

Fiesta ST-Line. Η ποιότητα κύλισης κυμαίνεται σε εξαιρετικά επίπεδα, ειδικά στην έκδοση Vignale με τον πολυτελή χαρακτήρα και τον εξοπλισμό που τα έχει σχεδόν όλα. Στην περίπτωση της ST-Line όλα είναι προσανατολισμένα στο σπορ στοιχείο και για αυτό το αμάξωμα έχει σπορ ζάντες, γρίλια και προφυλακτήρες (στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, πεντάλ, «κοφτό» τιμόνι κ.α.), ενώ είναι χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά με πιο σφιχτό συνδυασμό ελατηρίων και αμορτισέρ. Κάτι που γίνεται αντιληπτό και στον δρόμο με το Fiesta να παρουσιάζει καλύτερο έλεγχο στο όριο και να δείχνει πιο στιβαρό, επισκιάζοντας σε ένα μικρό βαθμό την ποιότητα κύλισης (κάτι λογικό λόγω της πιο σφιχτής ανάρτησης) και ακόμη λιγότερο τον βαθμό απόσβεσης (πάντα σε σχέση με την Vignale).

Το Fiesta ST Line κινείται από τις εκδόσεις των 125 και 140 ίππων του 1.0 EcoBoost -τιμή εκκίνησης οι 16.691€ – και από αυτές των 85 και 120 ίππων του 1.5 TdCi. Στην περίπτωση του diesel το κόστος διαμορφώνεται από τις 16.519€. Εδώ θα βρείτε τις τιμές πώλησης και την λίστα εξοπλισμού. Επίσης υπενθυμίζεται πως για το νέο Fiesta υπάρχει εγγύηση για 8 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα που προβλέπει το Ford Protect, καθώς και χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιτόκιο 5,53%, προκαταβολή 40% και αποπληρωμή σε 48 μήνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!