NEA

Αυτό είναι το νέο Tesla Roadster με 0-96 χλμ./ώρα στα μόλις 1,9 δευτερόλεπτα!

Μαζί με ένα ηλεκτρικό φορτηγό που παρουσίασε η Tesla Motors σε μία εκδήλωση στις ΗΠΑ επιφύλασσε και μία σπέσιαλ έκπληξη…

Ο λόγος για το δεύτερης γενιάς Tesla Roadster που ξεχωρίζει από την εμφατική σπορ σχεδίαση (σας θυμίζει κάτι από Honda NSX;), με τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα μπροστά όταν πίσω υπάρχουν εξίσου ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και ένας διαχύτης. Ειδική λεπτομέρεια αποτελεί η προσθαφαιρούμενη οροφή, ενώ γενικότερα το νέο Roadster αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για τη νέα σχεδιαστική φόρμα των Tesla στα χρόνια που έρχονται με κύριο γνώρισμα την μάσκα.

Ο Elon Musk μιλά για το πιο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα και παραθέτει τις επιδόσεις που κάνουν την Bugatti Chiron να κοκκινίζει από την ντροπή της. Έχουμε, λοιπόν και λέμε: 0-96 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, το 0-160 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, όταν η απόσταση των 0-400 μέτρων καλύπτεται σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα!

Από τα λίγα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα είναι πως πηγή ενέργειας αποτελεί μία νέου τύπου συστοιχία μπαταριών 200 kWh(!) που θα παρέχει ενεργειακή ισχύ για τελική έως 300 χλμ./ώρα με την θεωρητική αυτονομία σε χρήση στον αυτοκινητόδρομο να φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Σχετικά με την τιμή πώλησης το νέο Tesla Roadster θα κυμαίνεται στις ΗΠΑ στις περίπου 200.000 δολάρια, ενώ κατά την συνήθη τακτική του Musk θα πρέπει κανείς να καταβάλει ως προκαταβολή 50.000 για να το παραγγείλει και να το έχει έως 2020. Όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, αφού το Roadster έχει ειδικό βάρος μιας και ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας. Ωστόσο, η Tesla Motors θα πρέπει να φροντίσει να γίνει συνεπής παραγωγικά και να κοιτάξει το παρόν, διότι έχει ανοιχτεί πολύ οικονομικά και ακόμη καθυστερεί το εμπορικό λανσάρισμα του Model 3.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!