NEA

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro χωρά μόνο στις πίστες!

Πρόκειται για την πιο hardcore εκδοχή (όχι πως η απλή δεν είναι) του βρετανικού hypercar με περισσότερη ισχύ και λιγότερα κιλά…

Παρέα με την Red Bull Racing η Aston Martin έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας με την Valkyrie (και όχι μόνο), η οποία θα παραχθεί σε 150 μονάδες και επιπλέον 25 ειδικά και αποκλειστικά για τις πίστες. Για αυτό οι σπέσιαλ 25 ονομάζονται Valkyrie AMR Pro και είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει (μετά ίσως από την Mercedes-AMG Project One), μιας και οι πρώτες φήμες αναφέρουν τελική πάνω από τα 400 χλμ./ώρα και πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 3,5 G στις στροφές (τα μονοθέσια φτάνουν και τα 6,5).

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρχουν σοβαρές αλλαγές στην αεροδυναμική με στόχο μεγαλύτερα φορτία στο αμάξωμα το οποίο θα είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ θα αφαιρεθούν όλα τα βοηθητικά εξαρτήματα (από το σύστημα εξαερισμού μέχρι την οθόνη infotainment). Θα υπάρξει μια γενική αναβάθμιση του V12 των 6,5 λίτρων, πράγμα που σημαίνει πως η ισχύς θα ξεπερνά τα 900 άλογα. Το υβριδικό σύστημα θα παραμείνει ως έχει, ενώ οι τροχοί θα είναι 18 ιντσών με σλικ ελαστικά της Michelin (όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες της κατηγορίας LMP1).

Φυσικά η αγωνιστική Valkyrie απευθύνεται σε ελάχιστους κοινούς θνητούς, ενώ θα υπάρχει ένα πρόγραμμα για εκπαίδευση σε αγωνιστική οδήγηση (στην πίστα και σε προσομοιωτή) με την Aston Martin να αναλαμβάνει τα πάντα (μεταφορά, τεχνική υποστήριξη, συμμετοχή σε αγώνες κ.α.). Κάπως έτσι αυτός που θα αποκτήσει μία από τις 25 που θα ξεκινήσουν να παραδίδονται το 2020 θα μπορεί με το ανάλογο αντίτιμο (η στάνταρ Valkyrie θα κοστίζει κοντά στα 2,5 εκ. ευρώ, υπολογίστε πάνω από 3 για την Pro, όλες έχουν προ-πωληθεί!) να έχει πρόσβαση σε ένα άλλο μαγικό κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!