NEA

To 2019 θα βγει στους δρόμους το φορτηγό Tesla Semi [vid]

To ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla έχει αυτονομία 800 χιλιόμετρα και 0-100 σε σχεδόν 20 δεύτερα. Φορτωμένο, παρακαλώ…

H παρουσίαση του Tesla Semi είχε προγραμματισθεί τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η Tesla είναι γνωστή για την ασυνέπεια της στα χρονοδιαγράμματα και αν όλα πάνε καλά ο Elon Musk θα παρουσιάσει το Semi (από το Semi-Truck κατά την αμερικανική τοποθέτηση αυτού του τύπου φορτηγών) τον επόμενο μήνα. Τότε θα ανακοινωθεί πως το φορτηγό της μάρκας θα έχει τη δυνατότητα και ημιαυτόνομης κίνησης σε κομβόι, ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει επίσημα το 2019 (η λίστα των παραγγελιών πάντως έχει ήδη ανοίξει).

Η αυτονομία θα φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, όταν με ειδικό ταχυφορτιστή η συστοιχία των μπαταριών θα μπορεί να φορτιστεί σε μισή ώρα στο 50% για να ανακτήσει 400 χιλιόμετρα. Το κόστος της μπαταρίας προσδιορίζεται στις 100.000 δολάρια, όταν ο Musk λέει πως τα λειτουργικά έξοδα ανά χιλιόμετρο είναι 20% πιο χαμηλά σε σχέση με τα συμβατικά φορτηγά με εξοικονόμηση σε ετήσια βάση της τάξης των 200.000 δολαρίων. Πρακτικά μιλάμε για απόσβεση σε ένα χρόνο με εγγύηση καλής λειτουργίας για 1.000.000 μίλια (ή 1.600.000 χιλιόμετρα).

Για την κίνηση υπάρχουν τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες του εξασφαλίζουν μόνο για τον τράκτορα ένα 0-100 της τάξης των 5,0 δευτερολέπτων, ενώ όλος ο συρμός με μικτό βάρος 40 τόνων θα χρειάζεται για την ίδια δοκιμασία περίπου 20,0 δεύτερα. Επίσης το Tesla Semi και το φορτωμένο τρέιλερ του θα μπορούν να ανέβουν μια ανηφόρα με κλίση 5% ακόμα και με 104 χλμ./ώρα. Ότι σημασία και αν έχουν τα νούμερα αυτά το σίγουρο είναι πως το Semi έχει εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!