ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί έφαγε μόνο 26.000 ευρώ πρόστιμο αυτή η όμορφη Νορβηγίδα;

H 22χρονη Katharina Gamlemshaug κατάφερε να γίνει διάσημη μέσα σε λίγα λεπτά κάνοντας tweet το πρόστιμο για οδήγησης υπό την επήρειά αλκοόλ…

Αν απορείτε γιατί το πρόστιμο είναι τόσο μεγάλο θα πρέπει να γνωρίζετε πως στη Νορβηγία (στη Φινλανδία κ.α.) το ποινικό σύστημα της τροχαίας προβλέπει αναλογία βάσει του εισοδήματος του παραβάτη. Κάπως έτσι η όμορφη Katharina με ετήσιο εισόδημα 1,23 δισεκατομμύρια το χρόνο (μετά την 21 χρονών αδερφή της είναι η νεότερη σε ηλικία δισεκατομμυριούχος στον κόσμο!) πλήρωσε 26.000 ευρώ (για την ακρίβεια 250.000 κορόνες) έχοντας να αντιμετωπίσει και 18 μέρες φυλάκισης συν αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για 13 μήνες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με ένα όμορφο Audi, όπως λένε οι πληροφορίες.

Αξιοσημείωτο είναι πως το πρόστιμο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο (κρατηθείτε, στα περίπου 5,5 εκ. ευρώ!!!), αφού συνήθως το πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι 1,5 φορά περισσότερο από τις μηνιαίες απολαβές. Ωστόσο, η Katharina δηλώνει φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και ανάλογα χαμηλό εισόδημα.

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο εκατομμυριούχος Reima Kuisla παραβίασε το όριο 80 χλμ./ώρα οδηγώντας με 103 χλμ./ώρα -Στην Φινλανδία το πρόστιμο είναι ανάλογο με το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει ένα φυσικό πρόσωπο (του εν λόγω στα 6,5 εκ. ευρώ), για αυτό και η λυπητερή ήταν στα 54.024€!

 

Funthursday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katharina G. Andresen (@kgandresen) στις

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!