NEA

Τα premium SUV ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα κλασικά σεντάν και στέϊσον

Πριν από μερικά χρόνια τα μοντέλα πρωταθλητές στις premium κατηγορίες απηχούσαν σε κλασικά σχήματα τριών όγκων, τις περίφημες λιμουζίνες…

Η εικόνα αυτή έχει αλλάξει ριζικά αφού σταδιακά τα SUV αρχίζουν να κυριαρχούν και στις μικρότερες κατηγορίες, ξεκινώντας από τα μεγάλα σαλόνια. Για τις κορυφαίες κατηγορίες δεν το συζητάμε πως με την εμφάνιση της Porsche Cayenne, η καθιέρωση των BMW X5, Mercedes GLE, Audi Q7, Volvo XC90 κ.α. έχει ξεκινήσει κοντά μία δεκαετία πίσω.

Στην Ευρώπη τα προσχήματα κρατούσαν οι μικρότερες μεσαίες κατηγορίες, αλλά πέρυσι για πρώτη φορά, premium SUV όπως τα Volvo XC60, Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC κ.α. σημείωσαν περισσότερες πωλήσεις από τα αντίστοιχα σεντάν και στέϊσον (Mercedes E-Class, BMW 5, Volvo S90 κ.α.).

Φέτος, για το πρώτο εξάμηνο, η εικόνα είναι ανάλογη με αύξηση κατά 23% σε ένα σύνολο 242.682 πωλήσεων στα premium SUV να αντιστοιχεί στο Volvo XC60, σύμφωνα με τα στατιστικά της JATO Dynamics. Ακολουθεί η Mercedes με την GLC (51.653 πωλήσεις). Συγκριτικά να αναφέρουμε πως οι πωλήσεις των premium σεντάν και στέϊσον εμφάνισαν και αυτές αύξηση της τάξης 13% με συνολικά 219.404 ταξινομήσεις στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!