SMS

Honda: Το 2020 ένα ηλεκτρικό θα φορτίζει σε 15 λεπτά!

Η Honda ετοιμάζει μία γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα μπορούν να έχουν αυτονομία 240 χλμ. με φόρτιση που θα διαρκεί μόλις 15 λεπτά, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikke Asian Review.

Οι Ιάπωνες αναμένεται να διακόψουν την συνεργασία που έχουν με την Panasonic και να ανακοινώσουν ένα νέο προμηθευτή (την Toshiba;) που σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς της Honda εξελίσσουν ένα νέο τύπο συσσωρευτών που θα φορτίζουν ταχύτατα και θα έχουν παράλληλα μικρό βάρος (δηλ. καλύτερη ενεργειακή απόδοση και πυκνότητα). Η τεχνολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σε μια δεκαετία θα έχει ωριμάσει αρκετά και σε επίπεδο δικτύου φόρτισης. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το IONITY, ενώ υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα όπως π.χ. ότι ακόμη και η Ιαπωνία θα πρέπει να αναβαθμίσει το δίκτυο φόρτισης της από τα 150 στα 350 kW.

Αντίλογος: Όπως φαίνεται οι κατασκευαστές έχουν πάρει πολύ σοβαρά την ηλεκτροκίνηση, αλλά όπου ακούμε για πολλά κεράσια ας κρατάμε μικρό καλάθι. Εδώ δεν υπάρχει ακόμη καν smartphone που π.χ. να φορτίζει σε 10 λεπτά και να κρατά για μία εβδομάδα και ακούμε για σούπερ μπαταρίες που θα φορτίζουν σε ένα τεταρτάκι της ώρας και θα έχουν την μισή αυτονομία από ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Και αυτά τα γράφω γιατί από «ειδικούς και άσχετους» παρουσιάζεται πολύ εύκολα μία εικόνα που πολλοί νομίζουν πως σε 5-6 χρόνια θα έχει γεμίσει ο τόπος από ηλεκτρικά αυτοκίνητα (για να μην μιλήσουμε για τα αυτόνομα που άκουσα πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό πως θα την ξαπλάρουμε κιόλας).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!