NEA

BMW: Ένας δρόμος μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η BMW και το τμήμα της στην Σανγκάη σχεδίασε έναν υπερυψωμένο δρόμο, ο οποίος ονομάστηκε Vision E³ Way, και φανερώνει μια νέα προσέγγιση για τις αστικές μετακινήσεις σε ένα απώτερο μέλλον.

Ο δρόμος όπως βλέπουμε και στις μακέτες είναι υπερυψωμένος και είναι θα είναι αρθρωτός, κατασκευασμένος από ξεχωριστά κομμάτια τα οποία θα ενώνονται στην τελική τους θέση, κάτι που τον κάνει και ιδιαίτερα οικονομικό στην κατασκευή. Θα συνδέεται με το ήδη υπάρχον οδικό δίκτυο με ειδικές ράμπες αλλά θα μπορεί να φθάνει και κάτω από εμπορικά κέντρα ή μεγάλους σταθμούς και αεροδρόμια. Τα αυτοκίνητα που θα κινούνται σε αυτόν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, και για να αποφεύγονται τα ατυχήματα, θα κινούνται με ανώτερη ταχύτητα τα 25 χλμ./ώρα.

Σε αντίθεση με τους κανονικούς δρόμους, ο Vision E³ Way θα είναι σκεπασμένος με γυαλί, με την θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή μέσω ενός συστήματος ψύξης. Η υγρασία επίσης θα είναι και αυτή σταθερή, καθώς ειδικά ακροφύσια θα διοχετεύουν αποσταγμένο νερό το οποίο μάλιστα τις νύχτες θα καθαρίζει και το οδόστρωμα. Όπως είναι προφανές μάλλον θα αργήσουμε να δούμε κάτι τέτοιο σε κάποια μεγάλη πόλη του κόσμου. Αν και ποτέ δεν ξέρεις…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!