SMSΑΓΩΝΕΣ

H Alfa Romeo επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Formula 1!


O επικεφαλής του ομίλου FCA Sergio Marchionne δήλωσε η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια αναμόρφωσης της Alfa Romeο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η μάρκα είναι μέλος της ιστορίας του σπορ.

Η επίσημη ονομασία της ομάδας θα είναι «Alfa Romeo Sauber F1 Team» και τα μονοθέσιά της θα έχουν τα χρώματα αλλά και τα σήματα της ιταλικής εταιρείας με κινητήρες από την Ferrari. Έτσι, η Alfa Romeo μετά από 32 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στην F1 από την επόμενη σαιζόν, καθώς υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Sauber.

Εδώ να πούμε πως η επίσημη πορεία της Formula 1 ξεκίνησε το 1950 με την Alfa Romeo να κατακτά τα δύο πρώτα πρωταθλήματα: το 1950 με τον Νino Farina και το 1951 με τον Juan Manuel Fangio. Μέχρι και το 1985 που αποχώρησε από την F1 η καλύτερη θέση που κατέλαβε η Alfa Romeo ήταν η 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 1983.

Ο Sergio Marchionne, CEO της FCA, δήλωσε: “Η συμφωνία με την Sauber F1 Team αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναμόρφωση της μάρκας της Alfa Romeo, η οποία επιστρέφει στη Formula 1 μετά από 30 και πλέον χρόνια απουσίας. Έτσι, η Alfa Romeo, η ιστορική μάρκα η οποία συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας του σπορ, θα αγωνιστεί ξανά δίπλα στους άλλους κατασκευαστές που συμμετέχουν στη Formula 1. Η ίδια η μάρκα θα επωφεληθεί από την ανταλλαγή τεχνολογίας και στρατηγικής τεχνογνωσίας με έναν συνεργάτη αδιαμφισβήτητης εμπειρίας όπως η Sauber F1 Team. Οι μηχανικοί και τεχνικοί της Alfa Romeo, οι οποίοι έχουν επιδείξει τις ικανότητές τους μέσα από τα προσφάτως λανσαρισμένα μοντέλα, Giulia και Stelvio, θα έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν την εμπειρία τους στη Sauber F1 Team. Παράλληλα, οι οπαδοί της Alfa Romeo θα έχουν ξανά την ευκαιρία να υποστηρίξουν έναν κατασκευαστή που είναι αποφασισμένος να γράψει ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη μοναδική, θρυλική αγωνιστική ιστορία”.

Ο επικεφαλής της Sauber Holding AG, ο Pascal Picci, σχολιάζει: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Alfa Romeo στη Sauber F1 Team. Η Alfa Romeo έχει μακρά ιστορία γεμάτη επιτυχίες στους αγώνες Grand Prix, και είμαστε υπερήφανοι που αυτή η ανανεωμένη διεθνής μάρκα έχει επιλέξει να συνεργαστεί μαζί μας για να επιστρέψει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η στενή συνεργασία με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον Όμιλο Sauber για την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών και μηχανολογικών της projects. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα της Alfa Romeo Sauber F1 Team, και ανυπομονούμε ιδιαιτέρως για μια μακριά και πετυχημένη συνεργασία”.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!