NEA

Λόγω εκπομπών ρύπων η PSA θέλει πίσω το 50% του ποσού που έδωσε για να αποκτήσει την Opel!

O όμιλος της PSA προτίθεται να διεκδικήσει την επιστροφή από τη General Motors ενός ποσού που κυμαίνεται στα 600-800 εκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 1,3 δισεκατομμύρια που πλήρωσε συνολικά για να αποκτήσει την Opel.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Reuters και Spiegel Online ο λόγος για αυτή τη διεκδίκηση από την πλευρά των Γάλλων είναι οι αυξημένες εκπομπές ρύπων CO2 της Opel που με βάση τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενδέχεται να οδηγήσουν σε αυξημένα πρόστιμα. H PSA θεωρεί πως παραπλανήθηκε και προτίθεται να κινηθεί και νομικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις από καμία από τις δύο πλευρές, ενώ υπάρχουν αρκετά αξιοσημείωτα και περίεργα στοιχεία. Το πρώτο είναι πως ο επικεφαλής της PSA Carlos Tavares μόλις πριν από λίγες εβδομάδες εξυμνούσε την τεχνολογία της Opel και το δεύτερο ότι οι νέες νόρμες είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό και σίγουρα οι Γάλλοι τις είχαν υπόψη τους κατά τον έλεγχο της κατάστασης της Opel και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!