NEA

Πρεμιέρα στο L.A. για τη νέα Mercedes-Benz CLS

Η νέα CLS κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση του Λος Άντζελες με δυναμική σχεδίαση και νέους αποδοτικούς εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες…

Αν μη τι άλλο η νέα CLS δείχνει όσο δυναμική θα μπορούσε να είναι από ένα τετράθυρο κουπέ που κυκλοφορεί στην αγορά κοντά μία δεκαετία, έστω και αν οι Γερμανοί δεν ακολούθησαν τη νέα ονοματοδοσία (οι φήμες μιλούσαν για CLE). Με αρκετά στοιχεία από την E-Class (άλλωστε σε αυτή βασίζεται και στην πλατφόρμα MRA) η νέα CLS έχει εντυπωσιακό στιλ με το αμάξωμα να φτάνει τα 4,94 μέτρα σε μήκος όταν το πλάτος είναι στα 1,88 και το ύψος στα 1,42.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 61 χλστ. προσφέροντας καλύτερους χώρους για τους επιβάτες και ένα πορτμπαγκάζ 520 λίτρα για τις αποσκευές, ενώ το εσωτερικό φαίνεται πανομοιότυπο της E-Class με την κλασική διάταξη των δύο οθονών (μία στον πίνακα οργάνων και μία στο μέσο του ταμπλό) διάστασης 12,3 ιντσών έκαστη.

Αρχικά η νέα CLS θα κυκλοφορήσει με εξακύλινδρους κινητήρες. Στους βενζίνης η τρίλιτρη CLS 450 4MATIC συνδυάζει ένα mild hybrid σύστημα (το EQ Boost με δευτερεύον δίκτυο 48V) με την ισχύ στα 367 άλογα και την ροπή στα 500 Nm (όταν επεμβαίνει το EQ Boost προσφέρονται +22 ίπποι και +250 Nm). Αργότερα αναμένεται να προστεθεί και η υβριδική CLS 350 (δίλιτρη με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V και 299 ίππους) και φυσικά μία AMG με τον γνωστό V8 των 4,0 λίτρων.

Από πλευράς ντίζελ υπάρχουν οι νέοι χωρητικότητας 2,9 λίτρων όπου στην CLS 350d 4MATIC αποδίδουν 286 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ στην CLS 400d 4MATIC τα άλογα είναι 340 και η ροπή 700 Nm. Από το νέο έτος θα προστεθεί και η τετρακύλινδρη δίλιτρη CLS 300d με 245 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!