NEA

Στο Λος Άντζελες η Aria FXE των 1.150 ίππων

Η μικρή εταιρία από τις ΗΠΑ σκοπεύει από το 2019 να κατασκευάσει συνολικά 400 αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης από ένα εκατομμύριο ευρώ…

H Aria έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια ως μία ομάδα από την Καλιφόρνια που έχει δημιουργήσει εντυπωσιακά concept για εταιρίες, όπως είναι μεταξύ άλλων τα Hyundai Genesis, Fisker Latigo και Ford GR-1. Ο αρχισχεδιαστής της ήταν ένας πρώην της GM, ο Ed Taylor, και τον Μάρτιο είχε παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό concept. Το οποίο τελικά υλοποιήθηκε και βασίζεται σε ένα μονοκόκ κάρμπον πλαίσιο και αμάξωμα με την βασική πισωκίνητη έκδοση να ονομάζεται FE και να εφοδιάζεται με έναν άγνωστης ισχύος ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων.

Πάντως στην ισχυρότερη εκδοχή FXE ο V8 αποδίδει 720 άλογα, ενώ σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες των 540 ίππων η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 1.150 άλογα με την ροπή να αγγίζει τα 1.785 Nm. Η υβριδική FXE μπορεί να αγγίξει την τελική των 336 χλμ./ώρα, ενώ ενδεικτικό των δυνατότητων και των επιδόσεων της είναι το 0-96 χλμ./ώρα που ολοκληρώνεται σε 2,7 δευτερόλεπτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!