NEAΔΙΑΦΟΡΑ

H Audi «θυμάται» το Luna Quattro το 2030 [vid]

Στις 7 Δεκεμβρίου η NASA είχε εκτοξεύσει το τελευταίο αεροδιαστημικό σκάφος του προγράμματος Apollo που θα ταξίδευε στην Σελήνη…

Ακριβώς 45 χρόνια μετά η Audi προβάλλει το υποθετικό ιστορικό γεγονός «Apollo 45» αφιερώνοντας ένα διαφημιστικό σποτάκι διάρκειας 65 δευτερολέπτων. Το βιντεάκι δείχνει δύο αστροναύτες υποθετικά το έτος 2030 να εξερευνούν την επιφάνεια της Σελήνης ακολουθώντας τα ίχνη που άφησε ο Neil Armstrong το 1969, το Lunar Rover που προσγειώθηκε το 1972 με το Apollo 17, αλλά και από το Audi Lunar Quattro το 2019. Πολύ έξυπνο, δε νομίζετε;

Υπενθυμίζεται πως το 2019 το Lunar Quattro, ένα μικρό ρομποτικό όχημα, θα ταξιδέψει έως το φεγγάρι για να συλλέξει πληροφορίες από την επιφάνεια του πιο κοντινού μας πλανήτη. Ήδη δύο πρωτότυπα Lunar δοκιμάζονται σε προσομοιωτές και διάφορα μέρη της Γης με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Κάθε ένα Lunar θα εξοπλίζεται με τέσσερις κάμερες που θα στείλουν από το φεγγάρι φωτογραφίες 3D και 350 μοιρών. Κατασκευαστικά, από τις τελευταίες αλλαγές που είχαν γίνει είναι πως τα οχήματα μεγάλωσαν σε διαστάσεις για ευκολία στο σεληνιακό τοπίο, ενώ μειώθηκε το βάρος έως 8 κιλά (συνολικό στα 30 κιλά) χάρη στην χρήση εξαρτημάτων κατασκευασμένων από αλουμίνιο σε 3D εκτυπωτές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!