ΔΙΑΦΟΡΑ

Οκταψήφιο νούμερο πώλησης για μία Ferrari 250 GT

Προφανώς, δεν μιλάμε για ένα τυχαίο μοντέλο αλλά για μία Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti, οπότε ο οίκος RM Sotheby’s έθεσε ψηλά τον πήχη…

Το συγκεκριμένο όχημα, με αριθμό σασί 1451 GT, είναι μία 250 GT California Spider, η μία εκ των δύο που κατασκευάστηκαν με αλουμινένιο αμάξωμα. Αυτό, δε, που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο, είναι η αγωνιστική του ιστορία, αφού, μεταξύ άλλων, μετράει μία τρίτη θέση στην κατηγορία του και 5η στη γενική κατάταξη στις 24 ώρες του Le Mans, το 1959. Στο παρελθόν του περιλαμβάνονται πολλοί από τους διασημότερους αγώνες αντοχής της εποχής, ενώ από κάποιο σημείο και μετά, πέρασε από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε στα χέρια του Bob Grossman.

Μετά τον παροπλισμό της από την ενεργό δράση, η συγκεκριμένη Ferrari παρέμεινε σε καλή κατάσταση και κάποια στιγμή έλαβε την εκτεταμένη φροντίδα της μαμάς εταιρίας, με μία πιστοποιημένη ανασκευή. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το best in class βραβείο στο Bebble Beach, καθώς και ένα Platinum award στο Cavallino Classic. Όλα αυτά βοήθησαν ώστε ο νέος της ιδιοκτήτης να αποφασίσει να καταβάλλει το ποσό των 17,99 εκ. δολαρίων για να προσθέσει ένα ακόμα όχημα στη συλλογή του.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!