ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H κινέζικη Saab επιστρέφει στη Σουηδία

Τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Saab ανήκουν στην εταιρία NEVS, η οποία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της εταιρίας, στο Trollhatan της Σουηδίας.

Εκεί φιλοδοξεί να μεταφέρει την παραγωγή του νέου, ηλεκτρικού, 9-3, εκμεταλλευόμενη τόσο τις υπάρχουσες υποδομές, όσο και το άνοιγμα που θα της εξασφαλίσει μία τέτοια κίνηση στην ευρωπαϊκή αγορά. Το ηλεκτρικό 9-3 παράγεται ήδη στην Βορειο-ανατολική Κίνα σε ένα εργοστάσιο στην πόλη Tianjin, που μπορεί να κατασκευάσει περίπου 50.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 220.000 οχήματα ετησίως, στο τέλος του 2019.

Το ηλεκτρικό 9-3 βασίζεται στο δάπεδο και τα μηχανικά μέρη του τελευταίου Saab 9-3, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Παρόλα αυτά, με την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, η εταιρία υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει αυτονομία της τάξης των 300 χλμ. Η NEVS υποστηρίζει ότι έχει ήδη 300.000 παραγγελίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως από εταιρίες ride-sharing, οπότε κοινό υπάρχει. Αυτό που μένει είναι να δούμε το κατά πόσο η ευρωπαϊκή αγορά θα αγκαλιάσει μία τέτοια κίνηση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!