NEASMS

Η Chevrolet επιστρέφει στην Ευρώπη;

Η CEO της GM, η Mary Barra είπε σε ομιλία της στο Detroit πως πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής του ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά…

Τι έχει αλλάξει; Όταν η GM αποχώρησε για οικονομικούς λόγους από την Ευρώπη το 2013, το έκανε μεταξύ άλλων και για να ενισχυθούν οι Opel και Vauxhall. Τώρα που τα γερμανικά σήματα πέρασαν στον όμιλο PSA η GM σκοπεύει στην επιστροφή της στην Ευρώπη και όπως είπε η Barra «… τίποτα δεν μας εμποδίζει στο να γυρίσουμε πίσω». Η Chevrolet για παράδειγμα διαθέτει ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (το Bolt) που στην Ευρώπη έκανε πρεμιέρα με τα σήματα της Opel (ως Ampera-e, αλλά μάλλον θα τερματιστεί).

Τo Bolt θα μπορούσε να κάνει μία καλή εμπορικά πορεία, αλλά η υπόλοιπη γκάμα και μάρκες (Cadillac, Dodge κ.α.) θα πρέπει να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα και να «εκμοντερνιστούν» σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων (π.χ. υβριδοποίηση), στην ασφάλεια (συστήματα υποβοήθησης) κ.α. Οπότε η λογική λέει πως η επιστροφή της GM δεν θα γίνει άμεσα αλλά προς την επόμενη δεκαετία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!