SMSΑΓΩΝΕΣ

Τα 1.000 άλογα φτάνει το σύστημα πρόωσης της Mercedes F1

Όπως φαίνεται η κυριαρχία της Mercedes F1 τα τελευταία χρόνια θα είναι δύσκολο να ανατραπεί από την Ferrari, αφού όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος εξέλιξης του κινητήρα Andy Cowell ο turbo υβριδικός V6 για το 2018 θα αγγίξει τους 1.000 ίππους!

Σύμφωνα με τον Cowell ο κινητήρας έφθανε στο χαλαρό την σεζόν του 2017 τους 900 ίππους, κάτι που δείχνει εξαιρετικά πιθανό να φθάσει και τους 1.000 ίππους για φέτος. “Είμαστε πολύ κοντά” δήλωσε ο Cowell στο Motorsport.com, υποστηρίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κινητήρας της Mercedes ήταν για φέτος κυρίαρχος ενώ σημείωσε και ένα ορόσημο στην εξέλιξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης με θερμική απόδοση που ξεπερνούσε το 50% για πρώτο φορά. Κάτι που καθιστούσε τον συγκεκριμένο κινητήρα τον πιο αποδοτικό σε ολόκληρη την ιστορία των αγώνων και συγκριτικά με το 2014 όταν ο πρώτος turbo V6 υβριδικός έφτανε το 44% σε απόδοση.

Προς το παρόν, η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμών του κινητήρα, αν και όπως υποστηρίζει ο Cowell δεν είναι μόνο το μοτέρ που θα αποτελέσει ένα ισχυρό ατού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και η γενικότερη παρουσία του μονοθέσιου, ιδίως σε ότι αφορά την αεροδυναμική. Και όπως φαίνεται τα περιθώρια στενεύουν για την Ferrari αν θέλει να είναι ανταγωνιστική το 2018 και να αφήσει πίσω της την απογοητευτική περσινή περίοδο με μόλις πέντε νικηφόρα Grand Prix.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!