NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο, 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για τη Mini

Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στη γκάμα των τρίθυρων και πεντάθυρων hatchback, καθώς και στο cabrio, παρουσιάζει η γερμανική εταιρία.

Το νέο αυτό κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη, υπόσχεται εντυπωσιακά γρήγορες αλλαγές και μεγαλύτερες δόσεις οδηγικής ευχαρίστησης, σε όσους το επιλέξουν. Ο σχεδιασμός του αποτελείται από δύο ελαιόψυκτους, υγρούς συμπλέκτες, ο ένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις 1, 3, 5, 7 και την όπισθεν και ο άλλος για τις 2, 4 και 6. Οι μηχανικοί, μάλιστα, της εταιρίας υποστηρίζουν ότι το νέο αυτό κιβώτιο δεν είναι μόνο ταχύτερο αλλά και πιο ομαλό στις αλλαγές του.

Για την εξέλιξή του έχει ληφθεί επίσης υπόψη η οικονομία, οπότε διαθέτει μειωμένες τριβές και μπορεί να συνεργαστεί με άλλα συστήματα του αυτοκινήτου, όπως το start/ stop του κινητήρα, η λειτουργία coasting, ακόμα και η ανταλλαγή δεδομένων GPS, σε κατάλληλα εφοδιασμένα οχήματα. Αναφορικά με τον επιλογέα του κιβωτίου, είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος και επιστρέφει στην αρχική του θέση, αφού επιλέξει ο οδηγός κάποιο εκ των Drive, Neutral ή Reverse. Ο επιλογέας διαθέτει επίσης ένα κουμπί στάθμευσης, καθώς και μία ακόμα θέση που ενεργοποιεί το Sport mode.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!