NEA

H BMW προχωρά σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών στην Τσεχία

Το συγκεκριμένο κέντρο αφορά στις δοκιμές ηλεκτρικών και αυτόνομων μοντέλων και μετά το Aschheim στο Μόναχο, το Miramas στη Γαλλία και το Arjeplog στη Σουηδία, θα είναι το τέταρτο της BMW στην Ευρώπη.

Η έκτασή τους φτάνει τα 50 εκτάρια και οι υποδομές τους θα είναι ειδικά μελετημένες για τις μελλοντικές ανάγκες της αυτοκίνησης, δηλαδή την ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και την ολοένα και μεγαλύτερη ψηφιοποίηση. Θα είναι έτοιμες στις αρχές της δεκαετίας του 2020, θα απασχολούν εκατοντάδες ανθρώπους και η επένδυση για τη δημιουργία τους ανέρχεται σε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως και στην περίπτωση της Tesla με την Ουγγαρία ίσως να αναρωτιέστε γιατί η χώρα μας είναι πάντα στην απέξω. Εδώ δεν υπάρχει μόνο η έλλειψη κινήτρων ή η υψηλή φορολογία, αλλά το γεγονός πως οι νέες εγκαταστάσεις της BMW και το Sokolv της Τσεχίας απέχουν μόλις 2,5 ώρες οδικώς από το κέντρο έρευνας και εξέλιξής στο Μόναχο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!