NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Μια και μοναδική είναι αυτή η ανοιχτή Lamborghini Miura!

Αυτή είναι η μοναδική Miura Roadster που κατασκευάστηκε το 1968, αλλά δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή επειδή ο Ferruccio Lamborghini δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως…

Αν μιλάμε για σπανιότητα ενός αυτοκινήτου τότε αντιλαμβάνεστε τι αξία μπορεί να έχει η Lamborghini Miura P400 Roadster που παρουσιάστηκε πριν από μισό αιώνα στην έκθεση των Βρυξελλών. Το αμάξωμα ήταν redesign από τον Bertone (δηλ. δεν ήταν απλά μία Miura με κομμένη την οροφή) και κάτω από το καπό υπήρχε ο κλασικός V12 με 400 ίππους.

Για κάποιο άγνωστο λόγο ο Lamborghini δεν έδωσε έγκριση για την παραγωγή της Miura η οποία κατέληξε σε έναν οργανισμό για να την επιδεικνύει ως μοντέλο ελαφρών υλικών έχοντας αντικαταστήσει πολλά στοιχεία από ψευδάργυρο. Ένας ιδιώτης την αγόρασε κάποια στιγμή και το 1980 η ανοιχτή Miura βρέθηκε στο Brookline Museum of Transportation.

Μετά από αρκετές αλλαγές ιδιοκτησίας ο γνωστός συλλέκτης Adam Gordon αναγνώρισε την αξία του αυτοκινήτου για να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση πετώντας ότι υπήρχε από ψευδάργυρο. Σήμερα η συλλεκτική αξία του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε από ένα νέο συλλέκτη που διατηρεί την ταυτότητά του μυστική.

Ferruccio Lamborghini: Από τα αλώνια στα σαλόνια!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!