NEA

Το Hyundai Nexo είναι το νέο FCEV της μάρκας

Πρόκειται για το νέο όχημα με κυψέλες καυσίμου που αντικαθιστά το ix35 FCEV έχοντας μεγαλύτερη κατά 50% αυτονομία που αγγίζει πλέον τα 592 χιλιόμετρα!

Βραχυπρόθεσμα η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV), αλλά οι ειδικοί εκτιμούν πως μακροπρόθεσμα (σε 2-3 δεκαετίες από σήμερα) το μέλλον είναι στις κυψέλες καυσίμου και στο υδρογόνο. Για αυτό διάφοροι κατασκευαστές, όπως οι Honda, Toyota και Hyundai, εμμένουν στην εξέλιξη της τεχνολογίας παρουσιάζοντας νέα FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle).

Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι το Nexo που παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας και πέρα από την ελκυστική crossover εμφάνιση πρόκειται για ένα νέο FCEV. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει αυξημένη ισχύ στα 120 kW όταν οι μπαταρίες είναι επίσης μεγαλύτερες σε χωρητικότητα. Αντίθετα οι κυψέλες έχουν σε ισχύ (από τα 100 στα 95 kW), αλλά έχουν μεγαλύτερη ισχύ εξόδου (από 124 kW του ix35 FCEV στα 135).

Στην μεγάλη αυτονομία που πλησιάζει τα 600 χλμ. συμβάλλουν και οι μεγαλύτερες τρεις συνολικά δεξαμενές υδρογόνου (από τα 5,5 κιλά στα 6,3), όταν οι επιδόσεις είναι επίσης καλύτερες με το 0-96 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,5 δλ. (αντί 12,5). Τέλος να πούμε πως οι Κορεάτες θα παρουσιάσουν 18 eco-friendly μοντέλα την επόμενη δεκαετία, οσονούπω ένα ηλεκτρικό, ενώ το 2021 θα δούμε και το πρώτο αυτόνομο Hyundai.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!